Nicusor Dan, intrebat daca il invita pe Ciolos in USR: Sunt pentru chestiuni stabile, pe termen lung [1]

''Eu sunt pentru chestiuni stabile si pe termen lung

. Eu l-am auzit pe domnul Dacian Ciolos spunand ca in afara alternativei care nu s-a concretizat pentru continuarea ca prim-ministru si, in afara terminarii mandatului sau ca prim-ministru nu a reflectat asupra intrarii intr-un partid. Sunt convins ca are nevoie de un timp de gandire. Ceea ce am spus noi, inclusiv in conferinta de presa, am spus ca in situatia in care doreste sa vina in USR, usa este deschisa. Dar, s-au terminat alegerile, incepe o perioada de constructie, de activitate in Parlament, fiecare dintre noi are ce sa faca si, in masura in care domnia sa va lua aceasta decizie, usa este deschisa'', a spus el, intrebat daca il invita pe Ciolos in USR.

Nicusor Dan a precizat ca va candida pentru a ramane in continuare presedinte al Uniunii Salvati Romania: ''Imi doresc sa fiu presedintele acestui partid''.

El a expus prioritatile USR in Parlament.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 524002, "containerid": "crt-524002"}); /* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrormipfomkid', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

''Vreau sa deschidem foarte repede discutia pe legile electorale, pentru ca este foarte important (...) si crearea unui sistem integrat al controlului achizitiilor publice din Romania. (...) Am vrea sa repunem in discutie sistemul de legi electorale: alegerea primarilor in doua tururi, existenta partidelor locale, pragurile electorale, numarul de semnaturi, modul in care oamenii pot sa voteze (...) Dar, problema serioasa pe care trebuie sa o rezolvam este ca oamenii care locuiesc fizic intr-o localitate sa poata sa voteze'', a explicat Nicusor Dan.

Liderul USR a dezvaluit ca partidul a cheltuit in campanie in jur de 400.000 de euro.

''Cred ca suma totala a fost undeva la 400.000 de euro. Am facut un raport in urma cu doua saptamani. Atunci am avut cifrele exacte. Au fost cam 400.000 de euro, din care am cheltuit cam 150.000 de euro in precampanie (...) Au venit din donatii, doua imprumuturi de 20-25.000 euro. Au fost foarte multe donatii printr-un sistem facut de o asociatie, care ne-a oferit acest serviciu. Exista un soft prin care cineva de la noi verifica identitatea persoanei si ii da voie sa doneze in contul nostru'', a mentionat el.

PNL va discuta daca ii va propune premierului Dacian Ciolos sa se inscrie in PNL si cum vor colabora cu acesta, a declarat, marti, presedintele interimar al PNL Raluca Turcan, afirmand ca aceasta posibilitate nu s-a discutat pana in prezent. "Vom discuta, este un aspect la care ne gandim si voi propune sa reflectam pe viitor cum vom colabora cu Dacian Ciolos. Este un om care a avut, cel putin pe domeniul educatiei de care m-am ocupat, a avut niste performante. Vom discuta care va fi rolul sau colaborarea cu Dacian Ciolos. Nu am discuta asta pana acum", a declarat presedintele interimar al PNL Raluca Turcan, intrebata daca il va invita pe Dacian Ciolos sa se inscrie in PNL.

Solicitata sa comenteze declaratia liderului PNL Calarasi, Raducu Filipescu, potrivit careia Dacian Ciolos a fost "o greseala", Turcan a afirmat ca este nevoie de discutii si dezbateri in partid.

Presedintele demisionar al PNL Alina Gorghiu l-a invitat in repetate randuri pe Dacian Ciolos sa se inscrie in PNL, atat inaintea campaniei electorale, cat si pe parcursului acesteia.

Citeste si: Delegatia PNL pentru consultari: Raluca Turcan, Gheorghe Falca, Mircea Hava, Cristina Busoi, Marian Petrache Citeste si: Gheorghe Stefan, fost primar al Piatra-Neamt, a incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei in dosarul cu Vasile Blaga Citeste si: Catalin Predoiu, deputat PNL: Candidez la presedintia PNL la Conventia Nationala / Raducu Filipescu, presedintele PNL Calarasi: Voi candida la congres cel putin pentru secretar general. Ciolos a fost o greseala Citeste si: Klaus Iohannis a discutat telefonic cu Mike Pence, vicepresedintele ales al SUA/ Presedintele Cehiei Milos Zeman si premierul ungar, Viktor Orban, sunati de Donald Trump Citeste si: Raluca Turcan, presedinte interimar PNL, despre consultarile de la Cotroceni: "Un condamnat definitiv, nepotrivit sa fie premier"

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotlppdvnoaf', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowkijqxdkqk', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });
Publicat de : ---
Data publicării: 14 Dec 2016 - 05:50
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=57938&titlu=Nicusor_Dan__intrebat_daca_il_invita_pe_Ciolos_in_USR__Sunt_pentru_chestiuni_stabile__pe_termen_lung