Presedintele Iohannis, despre intentia lui Dragnea de a taia salariile demnitarilor: "Imi pastrez punctul de vedere" [1]

''Eu imi pastrez punctul de vedere, dar, evident, aici intervine decizia Parlamentului'', a spus Iohannis

.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a precizat marti ca el, in calitate de presedinte al Camerei, precum si seful statului, Klaus Iohannis, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si premierul Sorin Grindeanu au salarii de 21.500 lei, el aratand ca doreste ca acestea sa revina la 6.800 lei.

''Sunt patru oameni in statul roman acum care au acelasi salariu – presedintele Romaniei, presedintele Senatului, al Camerei - adica eu - si primul-ministru - 215 milioane de lei. Mie mi se pare exagerat, in conditiile in care discutam de salariul minim de 1450 de lei. Si eu vreau ca aceasta ordonanta sa pice si sa revenim la ceea ce era inainte, adica in loc de 159 de milioane sa fie 68 de milioane. Mi se pare suficient si putem discuta de salarii mari doar daca se leaga salariile demnitarilor ca multiplu fata de salariul mediu pe economie. De ce? Creste Romania, cresc si salariiile astea, pentru ca noi vorbim de demnitarii care ar putea pune umarul ca Romania sa se dezvolte, sa creasca'', a spus Dragnea, la Antena 3.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 524002, "containerid": "crt-524002"}); /* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrormipfomkid', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

Declaratiile sale au venit in contextul in care OUG Oprea prin care s-au majorat salariile demnitarilor este pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Camerei Deputatilor din luna ianuarie.

In iulie 2015, Klaus Iohannis spunea ca marirea salariilor demnitarilor este o decizie ''inteleapta''.

''Exista o intentie a Guvernului de a creste salariile ministrilor. Mi se pare o intentie inteleapta, cu bataie lunga. Eu cred ca putem sa incadram aceasta intentie la categoria prevenirea coruptiei. Pana la urma este un lucru destul de evident ca remuneratia unui demnitar reflecta intr-o masura rezonabila pozitia in stat", a declarat in iulie 2015 presedintele Klaus Iohannis.

Ulterior, in septembrie, el a afirmat ca problema salariilor demnitarilor ar fi cel mai bine sa fie discutata in cadrul noii legi a salarizarii, admitand ca acest subiect "este posibil sa fi jucat un rol" in valul de solicitari de cresteri salariale ale bugetarilor.

"Eu cred ca aceasta chestiune (salariile demnitarilor - n.r.) este cel mai bine sa se discute in cadrul noii legi care se refera la salarizarea in sectorul bugetar. Daca a fost oportuna atunci sau nu, au fost pareri pro sau contra. Daca a fost declansatorul cresterilor salariale, este posibil sa fi jucat un rol", a spus atunci presedintele.

Citeste si: Klaus Iohannis: "Daca Basescu are inregistrari, sa le prezinte procurorilor" Citeste si: Presedintele Iohannis catre Parlament: "N-a plecat nimeni cu banii acasa. Este bine sa o luam incet cu aceste anchetari din partea Parlamentului" Citeste si: Klaus Iohannis spune ca are promisiuni din partea premierului Grindeanu ca Guvernul se va incadra intr-un deficit de sub 3% Citeste si: Eugen Nicolicea: "Comisia juridica din Camera se reorganizeaza in trei subcomisii, pentru eficienta"

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotlppdvnoaf', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowkijqxdkqk', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });
Publicat de : ---
Data publicării: 12 Ian 2017 - 05:31
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=58537&titlu=Presedintele_Iohannis__despre_intentia_lui_Dragnea_de_a_taia_salariile_demnitarilor____Imi_pastrez_punctul_de_vedere__