100 de minute: Dezvaluiri incendiare despre contextul intalnirii Coldea - Ghita. Ce rol a jucat Elena Udrea [1]

Andreea Sava a prezentat, la 100 de minute, de la Antena 3, filmul intalnirii dintre seful SRI Florian Coldea si fostul deputat Sebastian Ghita, precum si contextul politic in care aceasta a avut loc

.

Potrivit lui Sebastian Ghita, intalnirea cu generalul Coldea a avut loc pe 1 februarie, la vila de la Cheia.

- 27 ianuarie 2015 - si-a dat demisia de la sefia SRI George Maior, iar Florian Coldea ajunge director interimar

- 29 ianuarie 2015 - Presedintele Comisiei SRI din Parlament, Georgian Pop, anunta ca noua conducere a serviciului va fi audiata.

- 30 ianuarie 2015 -  Elena Udrea este chemata la DNA. Într-un interviu pentru hotnews.ro, acordat dupa audierea de la DNA, Udrea face dezvaluiri despre Coldea si anunta ca a facut un denunt.

„Deci vorbesc de dupa ce a aparut scandalul, inainte sa fie retinut. (e vorba de Dorin Cocos, fostul sau sot, retinut in afacerea Microsoft, la sfarsitul lunii octombrie 2014 - n.n.). Mi-a spus, spre exemplu, ca la solicitarea domnului Coldea a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghita, in cash, pentru a-si finanta televiziunea, RTV. (...) Cred ca la inceputul… Ideea era ca mai la inceputul televiziunii, cand s-a rupt RTV-ul de Realitatea si cand dl Ghita inca nu era conectat cu toate cele 10 degete la bugetul de stat. Ulterior am aflat ca banii au fost remisi d-lui Ghita de catre Alin Cocos. Mi-a mai spus ca, tot asa, la solicitare, a dus aproximativ la fel, 500.000 de euro, nu-mi mai aduc aminte exact, dar aproximativ la fel, unui institut de sondare a opiniei publice, care facea sondaje din acestea”, spunea Elena udrea, in 30 ianuarie 2015.

- in acea seara, Sebastian Ghita a intervenit la televiziuni si a negat primirea banilor, spunand ca Dorin Cocos nu a avut contracte nici cu Romania TV nici cu Realitatea.

- 1 februarie 2015 -  Sebastian Ghita s-a intalnit la Cheia cu Florian Coldea

- 1 februarie 2015 - Georgian Pop anunta ca audierea noii conduceri SRI se amana

- 2 februarie 2015 - Udrea da un interviu la Gandul si spune ca Ghita l-a vizitat pe Cocos in arest.

- 3 februarie 2015 - Udrea da interviu la TVR si face public un schimb de SMS-uri cu Ghita

„Vad ca esti foarte preocupat de ceea ce eventual, ar fi facut Dorin. Eu nu stiu daca a gresit intr-adevar, daca a incalcat sau nu legea. Dar iti promit ca incerc sa aflu adevarul, inclusiv voi incerca sa aflu daca ti-a dat bani si tie, la cerere.... asa cum am auzit prin oras, sau nu si, este doar o barfa... Evident ca voi merge si la RTV sa vorbesc despre aceste lucruri dupa ce voi avea probe, ori macar indicii...Sau chiar la DNA. Pana atunci te asigur ca eu, spre deosebire de tine, nu am nimic de ascuns...Numai bine!”, i-a scris Elena Udrea, lui Sebastian Ghita.

- 9 februarie 2015 -  SRI prezinta raportul in Comisia SRi, Coldea este audiat, Ghita nu participa, spune ca a fost plecat din tara

- 10 februarie 2015 - Udrea face celebrul semn cu degetul la nas. Este arestata.

- 12 martie 2015 - este clasat denuntul Elenei Udrea.


Publicat de : ---
Data publicării: 12 Ian 2017 - 05:31
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=58549&titlu=100_de_minute__Dezvaluiri_incendiare_despre_contextul_intalnirii_Coldea___Ghita__Ce_rol_a_jucat_Elena_Udrea