Scandalul care zguduie de la varf Serviciul Roman de Informatii: Florian Coldea, prim-adjunct SRI, suspendat dupa dezvaluirile lui Sebastian Ghita [1]

"In urma informatiilor aparute in spatiul public referitoare la domnul general-locotenent Florian Coldea si care au fost supuse unor verificari preliminare, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor incalcari ale legii sau deontologiei profesionale

. In acest sens, pana la finalizarea verificarilor, domnul general locotenent Florian Coldea este pus la dispozitia Directorului, potrivit prevederilor legale, iar atributiile functiei de prim-adjunct al Serviciului Roman de Informatii vor fi preluate de catre Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig. Sunt analizate toate circumstantele prezentate public precum si documentele puse la dispozitie de general-locotenent Florian Coldea", anunta SRI.

Institutia precizeaza ca "a dezvoltat mecanisme interne de investigare a oricaror indicii cu privire la incalcari ale legii ori a cadrului normativ intern, pe baza unei metodologii si proceduri validate in timp".

Sebastian Ghita a difuzat, pe postul Romania TV, sapte inregistrari in care face declaratii despre Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI, si Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, sustinand ca avea o relatie de prietenie cu acestia.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 524002, "containerid": "crt-524002"}); /* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroonpfjlgpdy', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' });

In inregistratea difuzata miercuri, Sebastian Ghita sustine ca a mers in mai multe vacante in strainatate cu Florian Coldea si familia acestuia, publicand o fotografie care ar fi fost realizata la Disneyland, in care apar mai multe persoane printre care si doua femei, despre care deputatul sustine ca sunt sotia lui si sotia lui Florian Coldea. Sotia lui Florian Coldea, Dorina Coldea, lucreaza in cadrul Serviciului Roman de Informatii (SRI).

Intr-o alta inregistrare sunt imagini in care apare Florian Coldea, pe teresa unei case. Filmul continua cu Sebastian Ghita, care apare pe terasa si vorbeste cu o persoana, insa interlocutorul nu mai apare in imagini.

Sebastian Ghita a fost pierdut, in noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, de politistii care il filau pe DN1, in timp ce se indrepta catre casa de la un eveniment al SRI, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, politistii care il supravegheau ar fi spus ca acesta conducea cu peste 200 km/h si ca un alt autoturism i-ar fi blocat pe politisti. Ulterior, masina in care se afla Sebastian Ghita a fost gasita la locuinta sa, astfel ca cei care efectuau filajul ar fi crezut ca doarme.

Pe numele lui Sebastian Ghita a fost emis un mandat de arestare in lipsa, dupa ce a incalcat masura controlului judiciar.

Procurorii de la Parchetul General il cauta si ei pe fostul deputat, intr-un dosar in care se investigheaza fapte de abuz in serviciu semnalate de Ghita in inregistrari.

Citeste si: Poduri de gheata s-au format pe toate cursurile de apa din judetul Alba Citeste si: Guvernul elimina comisiile de experti de la nivelul caselor de asigurarii judetene si de la CNAS Citeste si: Asociatiile de magistrati: Implicarea serviciilor secrete in justitie, neclarificata Citeste si: MAI: Opt persoane, printre care doi copii, au fost preluati joi cu aeronave medicale Citeste si: Scandalul care zguduie de la varf Serviciul Roman de Informatii: Florian Coldea, prim-adjunct SRI, suspendat dupa dezvaluirile lui Sebastian Ghita

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrovdgqfjqmdt', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroycpjcmgity', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' });
Publicat de : ---
Data publicării: 13 Ian 2017 - 05:44
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=58567&titlu=Scandalul_care_zguduie_de_la_varf_Serviciul_Roman_de_Informatii__Florian_Coldea__prim_adjunct_SRI__suspendat_dupa_dezvaluirile_lui_Sebastian_Ghita