Ancheta la SRI in cazul vacantelor generalului 'Anaconda' [1]

Eduard Hellvig a confirmat, miercuri, la audierea din Parlament toate vacantele petrecute de Florian Coldea cu Sebastian Ghita

. Totusi, facturile pe care le-a prezentat familia Coldea nu se stie daca sunt reale.

Membrii comisiei parlamentare au luat in discutie si faptul ca generalul de brigada Elena Istode, poreclita „Anaconda”, a fost in vacanta alaturi de familia deputatului PSD Cristian Rizea la Nisa si la Monaco.

Totul a fost dezvaluit dupa ce jurnalistul Ion Cristoiu a publicat cateva fotografii din perioada 2008-2009, perioada in care Elena Istode era sefa Directiei de Securitate Economica a SRI, divizie ce trebuie sa verifice suspiciunile de coruptie in cazul contractelor incheiate intre diversi oameni de afaceri si stat.

Potrivit presedintelui Comisiei de control al SRI, Adrian Tutuianu, prezenta generalului de brigada in concedii alaturi de familia Rizea nu a fost ilegala, dar este problematica din punct de vedere deontologic.

„Din datele puse la dispozitie de comisie rezulta ca a fost prezenta, impreuna cu familia Rizea, in Monaco si la Nisa, ca o parte importanta, cheltuielile au fost suportate de doamna general si ca aceste relatii au la baza calitatea de foste colege de facultate a doamnei general, respectiv doamnei Rizea si ca aceste activitati, aceste concedii, au fost raportate conducerii SRI in conformitate cu procedurile interne de lucru”, a spus AdrianTutuianu.

Acesta a precizat ca ancheta interna din SRI nu este inchisa.


Publicat de : ---
Data publicării: 27 Ian 2017 - 05:19
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=58883&titlu=Ancheta_la_SRI_in_cazul_vacantelor_generalului_'Anaconda'_