PNL incepe demersurile pentru revocarea lui Victor Ciorbea din functia de Avocat al Poporului [1]

Presedintele PNL, Raluca Turcan, a anuntat, joi, ca liberalii au decis inceperea demersurilor de revocare din functie a Avocatului Poporului"Astazi (joi - n.r.) am decis sa incepem demersurile de revocare din functie a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea. Domnul Victor Ciorbea nu respecta legea care sta la baza functionarii institutiei Avocatului Poporului, a politizat aceasta institutie si s-a comportat ca un vasal al PSD, un executant umil al intereselor PSD. Mentionez lipsa de reactie pe ordonanta privind migratia primarilor, reactia exagerata, dupa cativa ani, de sanctionare a unei norme care interzice condamnatilor sa faca parte din Guvern. De asemenea, modul public in care Victor Ciorbea raspunde solicitarilor si asteptarilor PSD in dispret fata de cetatenii pe care ar trebui sa ii reprezinte in raport cu institutiile statului", a spus Turcan. 

Ea a precizat ca liberalii vor solicita Birourilor permanente reunite ca subiectul sa fie pus pe ordinea de zi a primei sedinte comune a Camerei Deputatilor si Senatului. 

"Noi vom solicita inceperea procedurii de revocare. (...) Pasii concreti sunt solicitare pentru Birourile permanente reunite de a include pe ordinea de zi a primei sedinte comune a Camerei Deputatilor si Senatului si speram, cu votul majoritatii parlamentarilor prezenti, sa fie revocat din functie domnul Victor Ciorbea", a adaugat liderul PNL. 

Sursa: Agerpres [2]

Publicat de : ---
Data publicării: 27 Ian 2017 - 05:19
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=58905&titlu=PNL_incepe_demersurile_pentru_revocarea_lui_Victor_Ciorbea_din_functia_de_Avocat_al_Poporului
  [2] http://www.agerpres.ro