Cererea fostei sotii a lui Liviu Dragnea, ADMISA. CCR, sesizata privind abuzul in serviciu [1]

"Admite cererea formulata de inculpata Prodana (fosta Dragnea) Bombonica si sesizeaza Curtea Constitutionala cu solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art

. 248 Cod penal anterior, art. 297 alin. 1 Cod penal si art. 132 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperire si sanctionarea faptelor de coruptie", se arata in decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Bombonica Prodana, fosta sotie a lui Liviu Dragnea, a invocat o exceptie de neconstitutionalitate privind lipsa unei limite a prejudiciului pentru abuzul in serviciu. Avocatul acesteia a precizat in sala de judecata ca se impune trimiterea exceptiei spre CCR pentru ca in cazul Bombonica Prodana prejudiciul este sub 50.000 euro si nu ar fi sub incidenta penala. Toti avocatii din cauza, inclusiv cel care il reprezinta pe Liviu Dragnea, au sustinut cererea de sesizare a Curtii Constitutionale.

"Am vazut ca toti avocatii sustin. L-am intrebat si a spus ca este o cutuma: cand un avocat sustine sesizarea CCR, toti sustin. Ceea ce constat eu este ca marea problema in Romania ramane in continuare abuzul in serviciu", a spus Liviu Dragnea dupa sedinta de judecata.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 524002, "containerid": "crt-524002"}); /* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroonpfjlgpdy', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' });

Pentru termenul urmator, stabilit pentru 25 aprilie, instanta a dispus ca procurorii sa depuna la dosar precizari referitoare la decizia CCR, pentru fiecare inculpat in parte. Concret, judecatorii au cerut DNA sa explice ce legi au incalcat inculpatii din dosar.

Mai multi inculpati au anuntat ca isi recunosc faptele, apeland astfel la procedura simplificata de judecata.

Alaturi de Liviu Dragnea a fost trimisa in judecata fosta sotie a acestuia, Bombonica Prodana, sub acuzatia de abuz in serviciu dar si Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, fiind acuzata de abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

De asemenea, in cauza sunt judecati Ionel Marineci, fost sef serviciu in cadrul Complexului de servicii destinat copilului si familiei, Rodica Milos si Olguta Sefu, la data faptelor director executiv adjunct al D.G.A.S.P.C. Teleorman, Valentina Marica, fost sef al Complexului de recuperare, Nicusor Gheorghe, fost sef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare, Constantin Balaban, la data faptei sef al Complexului de servicii destinate copilului si familiei, Adriana Botorogeanu si Anisa Stoica la data faptelor functionari publici in cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman.

Potrivit procurorilor, "in perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu intentie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii. In realitate cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma".

Astfel, precizeaza DNA, persoanele angajate formal au primit in total suma de 108.612 lei, suma cu care Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman s-a constituit parte civila in procesul penal.

In ceea ce o priveste pe Bombonica Prodana, procurorii spun ca “in perioadele 3 martie - 1 august 2008 si 3 iulie 2009 – 1 august 2010, in calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si in calitate de sef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin incalcarea cu stiinta atributiilor de serviciu, desi a cunoscut faptul ca doua subordonate, incadrate in functia de referent la institutiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu si nu au respectat prevederile contractului individual de munca si fisa postului, nu a intreprins niciun demers de sanctionare a persoanelor respective”.

Citeste si: Trafic feroviar oprit pe magistrala 200 Deva - Arad, din cauza unui INCENDIU

Citeste si: Vremea va fi predominant frumoasa. PROGNOZA METEO pentru miercuri si joi Citeste si: Douazeci de turisti romani, blocati in Mexic din cauza unor manifestatii/ UPDATE Agentia Interra: In acest moment, turistii asteapta in autocar solutii din partea noastra Citeste si: Nou termen in dosarul lui Liviu Dragnea. Fosta sotie Bombonica Prodana a cerut sesizarea CCR privind abuzul in seviciu Citeste si: Transportatorii critica intentia Primariei Generale de a introduce linii RATB spre Ilfov, rute acoperite in prezent de firme private Citeste si: Fostul deputat Adrian Gurzau, CONDAMNAT la doi ani si opt luni de inchisoare cu suspendare

 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'sc-mediafax', container: 'taboola-taboola-mediafax_sponsored', placement: 'taboola-Mediafax_sponsored', target_type: 'mix', tracking: 'utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery' }); window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'organic-mediafax', container: 'taboola-taboola-mediafax_organic', placement: 'taboola-Mediafax_organic', target_type: 'mix', tracking: 'utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery_mediafax' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrovdgqfjqmdt', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroycpjcmgity', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' });

Share pe Facebook


Publicat de : ---
Data publicrii: 29 Mar 2017 - 05:31
 

Link tire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=60348&titlu=Cererea_fostei_sotii_a_lui_Liviu_Dragnea__ADMISA__CCR__sesizata_privind_abuzul_in_serviciu