Vineri, 07 Aprilie 2017 - 05:27 AM Aleg.RO: ?Statul il vrea pe Mihai Busuioc, secretarul general al Guvernului, care in februarie a fost audiat la DNA in dosarul OUG 13, in board-ul OMV Petrom. Pe lista este si Radu Cojocaru, parlamentar ALDE

Publicat de: ---

ziarulfinanciar Ziarul Financiar 06 .04.2017

Ministerul Energiei ii propune in consiliul de administratie al OMV Petron, cea mai mare companie listata la bursa romaneasca cu 17,8 mld. lei capitalizare, din care controleaza 20,6%, pe Mihai Busuioc, secretar general al guvernului Grindeanu/Dragnea, audiat in luna februarie la DNA in dosarul privind OUG 13 in calitate de martor, dar si pe Radu Cojocaru, inginer, fost deputat PNL si in prezent reprezentant ALDE. Propunerile urmeaza sa fie supus actionarilor in AGA din 25 aprilie. Cei doi ii vor inlocui din board pe Dan Manolescu, fost secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice, ales in board in aprilie 2016, si pe George Baesu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), ales in 2013 in board-ul celei mai valoroase companii de la BVB.

Austriecii de la OMV, care au 51% din companie, intentioneaza sa isi pastreze oamenii in functie. Si Fondul Proprietatea il vrea tot pe Mark Mobius.

Cine este Mihai Busuioc, apropiat al sefului PSD Liviu Dragnea

Mihai Busuioc este secretarul general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a premierului Sorin Grindenau, luata in prima sedinta a noului cabinet, de pe 4 ianuarie. In propria declaratie de avere, el figureaza ca avand un imprumut de 20.000 de euro acordat Alexandrei Cojocaru. El a avut in 2016 venituri anuale de circa 140.000 de lei. El are un fond de investitii deschis la Raiffeisen de 409.000 lei, conturi la banci de 77.000 lei si circa 77.000 de euro.

Mihai Busuioc a participat la inceputul saptamanii la primirea delegatiei Petrom si Exxon Mobile de catre guvernul Grindeanu.

 

 

 


(384 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

?Statul il vrea pe Mihai Busuioc, secretarul general al Guvernului, care in februarie a fost audiat la DNA in dosarul OUG 13, in board-ul OMV Petrom. Pe lista este si Radu Cojocaru, parlamentar ALDE | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63841891288757 seconds.