Legea salarizarii unitare. Patriarhul Romaniei va avea salariul egal cu al presedintelui Senatului [1]

Potrivit proiectului legii salarizarii, pus in dezbatere publica, Patriarhul Romaniei are un salariu asimilat functiei de presedinte al Senatului si al Camerei Deputatilor, adica 16

.675 lei/ brut, in timp ce un sef de cult, fie ca este mitropolit, episcop sau sef rabin, va avea salariu de ministru.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

Potrivit Legii Salarizarii , Patriarhul Romaniei va avea un salariu asimilat functiei de sef al Senatului sau Camerei Deputatilor. Acesta are, potrivit proiectului, un coeficient de 11,5, ceea ce inseamna, inmultit cu salariul minim pe economie, un venit de 16.675 lei/ brut.

Arhiepiscopul major, mitropolitul Bisericii Ortodoxe sau al Bisericii Romano-Catolice vor avea salarii asimilate secretarilor si al chestorilor Senatului si ai Camerei Deputatilor, ceea ce inseamna, la un coeficient de 10,5 cat este prevazut, un venit brut lunar de 15.225 de lei.

Totodata, mitropolitul, episcopul, muftiul sau sef rabin vor avea un venit lunar asemanator cu cel al arhiepiscopului major, salariul lor fiind calculat la nivel de ministru, adica un coeficient de 10,5.

Tot legat de culte, un staret va avea venitul unui profesor cu studii superioare, cu grad didactic II si vechime in invatamant intre 1 si 5 ani

"Personalul din conducerea cultelor asimilat celui incadrat pe functii de demnitate publica beneficiaza de o indemnizatie lunara, in cuantum de 65% din indemnizatiile stabilite potrivit legii pentru functiile de demnitate publica, conform asimilarilor. Indemnizatia lunara este unica forma de remunerare pentru personalul respectiv si reprezinta baza de calcul pentru stabilirea drepturilor si obligatiilor, care se determina in raport cu venitul salarial", se arata in proiect.

Proiectul Legii salarizarii a fost semnat joi la Sinaia de liderii coalitiei de guvernare si a fost pus in dezbatere publica pentru o saptamana.

Citeste si: Legea salarizarii unitare. Ce lefuri vor avea presedintele, premierul si ministrii
Publicat de : ---
Data publicării: 11 Apr 2017 - 05:06
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=60500&titlu=Legea_salarizarii_unitare__Patriarhul_Romaniei_va_avea_salariul_egal_cu_al_presedintelui_Senatului