Elevele care au transmis "ora de istorie" a familiei Ridzi pe facebook s-au ales cu nota scazuta la purtare [1]

Consiliul profesoral de la Colegiul din Petrosani a decis mutarea disciplinara intr-o clasa paralela, dar si scaderea mediei la purtare pentru doua eleve care au postat pe facebook ora de istorie, in care dascalul „preda” istoria familiei Iacob-Ridzi, ancheta in cazul profesorului nefiind finalizata

.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

Cele doua eleve de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida" din Petrosani, care au transmis in direct, pe facebook, ora de istorie „predata", in care se discuta despre familia primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, vor avea nota la purtare scazuta la 6, aceasta fiind decizia Consiliului profesoral.

Directorul liceului in care a avut loc incidental devenit public prin intermediul transmisiunii efectuate de eleve spune ca analiza efectuata de profesorii de la clasa si de intregul grup profesoral al unitatii de invatamant s-a soldat cu doua sanctiuni paralele.

„Cele doua eleve au fost mutate intr-o clasa paralela, iar la sfarsitul anului vor avea la purtare media 6", a precizat Camelia Paraschiv, directorul Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida.

In urma cu cateva saptamani, o ora de istorie a profesorului Valentin Stoica a fost transmisa live pe contul de Facebook al unei eleve. Fata si colega ei de banca dialogau cu mediul virtual in timp ce cadrul didactic preda o lectie de istorie in care, la un capitol legat de "Stat si puterea lui legislativa si executiva", a exemplificat cu pasaje din istoria contemporana, pasaje care vizau familia primarului din Petrosani, TIberiu Iacob-Ridzi, si a sotiei lui, fostul ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob- Ridzi.

Citeste si: LOVITURA pentru un fost ministru. Monica Iacob Ridzi, executata silit

„Cand bagi mana pana aici in bani, nu te gandesti ca ai copii mici acasa (...) Cand stii ca ai copil mic acasa te apuci sa faci tampenii si umbli cu bani publici si furi din bani ca sa te aresteze astia... Esti tampit? Si dupa aia urli ca ai copii mici? Pai cand ai furat n-ai avut copii mici?", se aude, in transmisia pe facebook, vocea cadrului didactic.

Potrivit Mediafax, in dialogul cu elevii, profesorul a explicat cum fostul deputat de Hunedoara, dar si ministru al Tineretului si Sportului, provine dintr-o familie „destul de bogata".

"Ei sunt foarte bogati. Deci Monica provine dintr-o familie destul de bogata. Tibi, si el momarlan de-al nostru, are si el ceva banuti, nici el nu-i sarac. Deci nu-i o familie saraca", a mai spus profesorul de istorie.

Tot profesorul le-a explicat elevilor ca "dupa fapta vine rasplata" si, in plus, a emis si pareri despre starea de sanatate a Monicai Iacob-Ridzi.

"Ai grija ce faci ca s-ar putea sa se intoarca impotriva ta. Dar legat de boala si de cancer, nu va faceti probleme ca eu sunt sigur, sunt aproape sigur ca ea nu e bolnava. Sunt vrajeli ca sa mai stea prin spitale, sa iasa mai repede", a mai spus profesorul.

Vezi si: Monica Iacob Ridzi, inchisa la Penitenciarul Gherla, munceste la o fabrica de piese auto. IMAGINI IN EXCLUSIVITATE

Ancheta derulata impotriva cadrului didactic este in etapa de finalizare.


Publicat de : ---
Data publicrii: 11 Apr 2017 - 05:06
 

Link tire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=60510&titlu=Elevele_care_au_transmis___ora_de_istorie___a_familiei_Ridzi_pe_facebook_s_au_ales_cu_nota_scazuta_la_purtare