Boc: In acest moment, PSD se afla atat in structurile Puterii, cat si in cele ale Opozitiei [1]

Democratii vor sa scape de cartitele pesediste din structurile puterii. Asta sustine presedintele PD, Emil Boc, care a precizat ieri, dupa sedinta BPN, ca "in acest moment, PSD este atat la putere, cat si in opozitie".

PD va sustine si schimbarea presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, prin modificarea Regulamentului si prin votul parlamentarilor Coalitiei de guvernare. PD nu vrea nici un fel de coabitare cu PSD, a afirmat Boc, adaugand ca partidul prefera, in locul acesteia, un guvern minoritar, "pentru a fi foarte clar cine guverneaza si cine este in opozitie". Totusi, pentru Boc, un guvern minoritar nu inseamna unul fara PC. "Nu am discutat sa scoatem PC de la guvernare. Trebuie sa guvernam Romania si pentru aceasta nu avem nevoie de o coabitare cu PSD". De asemenea, PD va mai sustine modificarea Legii administratiei publice, astfel incat presedintii si vicepresedintii consiliilor judetene sa poata fi inlocuiti cu votul a jumatate plus unul din numarul consilierilor, "pentru a se renunta la coabitarea cu PSD". Peste o saptamana, ministrii PD vor prezenta un raport de activitate, pe baza caruia se va decide ce ministri vor fi remaniati.


PC: Exista presiuni asupra unor ministri

Ministrii George Copos si Codrut Seres nu au vrut sa comenteze afirmatiile lui Boc. Copos a precizat ca este o eroare acuzatia ca PC ar colabora cu PSD. "Suntem alaturi de aceasta echipa", a spus Copos. Seres a recunoscut, ca exista totusi presiuni asupra unor ministri, declarand ca "nu ar putea nominaliza ca x sau y face presiuni asupra lui Seres, Copos sau asupra altora" si mentionand ca nu este treaba sa cine este la originea acestor stiri. Codrut Seres a apreciat ca, in privinta indepartarii ministrilor PC, mai intai premierul trebuie sa decida acest lucru, iar apoi trebuie denuntat protocolul scris si semnat de cei patru lideri ai partidelor din coalitie.
Publicat de : L.R. / C.C.
Data publicării: 26 Iul 2005 - 08:09
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=6132&titlu=Boc__In_acest_moment__PSD_se_afla_atat_in_structurile_Puterii__cat_si_in_cele_ale_Opozitiei