Esec pentru promotorii anticipatelor [1]

Coalitia de guvernamant a inregistrat un esec usturator, ieri, la Camera Deputatilor, unde ordonanta de urgenta care dadea puteri sporite unui eventual guvern interimar a picat la vot.

Cele patru partide la putere nu au reusit sa-si mobilizeze deputatii, astfel ca documentul a primit doar 118 voturi din cele 167 necesare adoptarii lui. Cei care au contestat vehement ordonanta au fost peremistii, liderul grupului parlamentar din Camera, Lucian Bolcas, aratand ca aceasta sfideaza Constitutia si ca reprezinta o incercare de impunere a dictaturii Executivului. Impotriva s-au declarat si reprezentantii PSD, care au subliniat si ei neconstitutionalitatea textului. Puterea mai are o sansa sa-si promoveze actul normativ la Senat, care este Camera decizionala in acest caz. Oricum, pesedistii spun ca, daca ordonanta va fi votata de senatori, o vor contesta la Curtea Constitutionala.
Publicat de : ---
Data publicării: 26 Iul 2005 - 08:19
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=6146&titlu=Esec_pentru_promotorii_anticipatelor