PSD Arad, obligat de instanță să plătească datoriile din campania electorală [1]

<IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/sigle/PSD.jpg" align=left vspace=5>Compania de Transport Public (CTP) Arad a câștigat în instanță demersurile făcute pentru a recupera câteva datorii mai vechi de la organizația județeană a PSD.


Astfel, social-democrații arădeni vor trebui să achite firmei de transport peste 40 de milioane de lei, la care se adaugă și cheltuielile de judecată. Vicepreședintele PSD Arad, Alexandra Braica, a declarat că, deocamdată, conducerea filialei nu a luat în calcul o eventuală contestare a sentinței pronunțată de instanță.

„Chiar dacă pe contractele încheiate cu Compania de Transport au fost semnăturile celor din fosta conducere, contractele au fost parafate cu ștampila PSD Arad“, a spus Braica.

Datoriile au fost făcute în perioada în care la conducerea filialei din Arad a fostului partid de guvernământ s-a aflat Dorel Popa, primar al municipiului reședință de județ, în perioada 2000-2004.

Cea mai veche factură pe care social-democrații arădeni o au față de CTP datează din luna decembrie, 2002. Atunci, organizația județeană a PSD a închiriat autobuze pentru a transporta copiii de la câteva grădinițe din Arad la Sala Polivalentă, pentru a li se oferi cadouri cu ocazia zilei de Sfântul Nicolae. Pentru închirierea autobuzelor trebuiau achitați 24,63 milioane de lei, bani care nu au mai ajuns în conturile Companiei de Transport.

Tot pentru închirierea unor autobuze folosite în campania electorală de la alegerile locale din 2004, PSD Arad mai are facturi restante de 17,18 milioane lei. În acea perioadă au fost folosite mai multe autovehicole cu care candidații au făcut deplasări în diferite zone ale municipiului și județului.
Publicat de : Florin TOMUȚA
Data publicării: 27 Iul 2005 - 08:25
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=6200&titlu=PSD_Arad__obligat_de_instanta_sa_plateasca_datoriile_din_campania_electorala