Liberalii umblã la statutul partidului [1]

Delegatia Permanentã a PNL a dezbãtut, ieri, modificãrile ce vor fi aduse Statutului partidului, care vor fi supuse votului la Congresul PNL ce va avea loc în perioada 4-6 februarie a.c.


Presedintele PNL, Cãlin Popescu Tãriceanu, a anuntat dublarea numãrului membrilor în forul de conducere al partidului, respectiv în Comitetul Executiv, care va ajunge la 26-27 de membri. Dintre acestia, 13 vor fi alesi de Congres. El a mai mentionat cã sistemul de alegere a presedintelui partidului si, implicit, a conducerii va fi similar cu sistemul motiunilor. Cu alte cuvinte, presedintele ales îsi va aduce cu el echipa.
„Biroul Permanent se va alcãtui pe sistem de alegere pe listã. Presedintele propune si Congresul voteazã", a precizat Tãriceanu. Cât priveste numãrul de vicepresedinti, care în mod traditional, la PNL, este de 5, acesta ar putea creste la 6-7. „Nu vrem sã copiem alte modele, cu un pluton de vicepresedinti", a spus Tãriceanu.
O altã modificare a statutului va fi reducerea de la 35 la 29 de ani a vârstei limitã pentru a putea face parte din organizatia de tineret. „Actualul proiect de statut pune accent pe realizarea unei coerente între structurile politice ale partidului, parlamentari si Executiv", a adãugat Tãriceanu, accentuând pe faptul cã „trebuie sã existe o autoritate în partid" care sã punã în practicã programul de guvernare.


C. Drãghici

Publicat de : ---
Data publicării: 29 Ian 2005 - 11:12
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=693&titlu=Liberalii_umbl&_atilde__la_statutul_partidului