Insultat de PNL, PSD s-a retras de la lucrarile Camerei [1]

Deputatii PSD s-au retras, ieri, de la lucrarile Camerei Deputatilor, in timpul dezbaterilor la proiectul de modificare a Regulamentului Camerei, dupa ce deputatul liberal Gabriel Zamfir s-a aratat nemultumit de ritmul de dezbatere si le-a spus, de la tribuna, parlamentarilor ca-i "dispretuieste".

"Electoratul nu m-a trimis aici ca sa asist la bataia de joc care se prelungeste prin toate pauzele (...) electoratul m-a trimis sa va dispretuiesc", a spus deputatul PNL, precizand ca nu ar trebui sa se mai prelungeasca "mascarada" din Parlament pe tema Regulamentului. Viorel Hrebenciuc (PSD) a anuntat ca PSD se retrage de la lucrari pana cand deputatul liberal isi va cere scuze. Hrebenciuc a apreciat ca parlamentarului PNL i-au cedat nervii, mentionand ca deputatul liberal a fost trimis in Parlament sa voteze legile prioritare pentru integrarea europeana, si nu modificarile la Regulament. Sedinta a fost suspendata pentru un sfert de ora, conducerea Camerei Deputatilor si liderii grupurilor parlamentare intrunindu-se pentru a discuta acest incident. Dupa intalnire, prima parte a lucrarilor Camerei a fost intrerupta, deputatii urmand sa se reuneasca dupa-amiaza, dupa pauza de masa. Viceliderul grupului parlamentar al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, a precizat ca, in lipsa scuzelor din partea deputatului PNL, PSD nu are nici un motiv sa intre la lucrarile Camerei Deputatilor. "Nu cred ca sub cupola Parlamentului ideea dispretuirii poate sa aiba loc. E inadmisibil sa se proliferese jigniri in masa de la tribuna Parlamentului", a spus el.


Stirbet (PNL): Daca Nastase nu pleaca, voi propune anticipate

Deputatul PNL Cornel Stirbet a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca, daca parlamentarii coalitiei nu vor reusi sa-l schimbe din functia de presedinte al Camerei Deputatilor pe Adrian Nastase, singura solutie o reprezinta alegerile anticipate. Stirbet a precizat ca este vorba despre un punct de vedere personal, care este impartasit si de alti colegi liberali. El a adaugat ca nu militeaza pentru declansarea de alegeri anticipate, dar ca, in masura in care majoritatea parlamentara nu va reusi sa impuna conducerea Camerei Deputatilor, singura solutie o reprezinta anticipatele. Deputatul liberal a mai spus ca pozitia PNL in privinta alegerilor anticipate nu s-a schimbat. La randul sau, liderul deputatilor PNL, Crin Antonescu, a precizat ca nu exista decat trei solutii pentru ca viata politica sa revina la normalitate: fie majoritatea sa reuseasca sa-si impuna vointa, adica modificarea Regulamentului Camerei si schimbarea din functie a presedintelui acesteia; fie declansarea de alegeri anticipate; fie formarea unui guvern al minoritatii, iar Adrian Nastase sa aiba "dilema" alegerii intre functia de prim-ministru si cea de presedinte al Camerei Deputatilor. Antonescu a mai spus, raspunzand unei intrebari, ca PNL nu regreta decizia renuntarii la declansarea alegerilor anticipate in urma cu cateva luni, deoarece acea decizie a fost luata din cauza unor motive reale. Crin Antonescu a mentionat ca sedintele Camerei Deputatilor in care se dezbate Regulamentul sunt prezidate fie de Adrian Nastase, fie de vicepresedintii Miron Mitrea (PSD) sau Lucian Bolcas (PRM).
Publicat de : ---
Data publicării: 29 Sep 2005 - 22:00
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=8450&titlu=Insultat_de_PNL__PSD_s_a_retras_de_la_lucrarile_Camerei