Dorin Florea, primarul de Targu-Mures, se face traseist politic [1]

Independent autodeclarat, dar castigator al scaunului de edil cu sprijin pesedist, primarul de Tatrgu Mures, Dorin Florea, s-a reorientat odata cu schimbarea de regim, optand in cele din urma sa se aseze in banca PD.

De altfel, in urma negocierilor purtate cu vicepresedintele PD, Mircea Hava, se pare ca Florea si apropiatii acestuia consilierul local Doru Opriscan si cel judetean, Claudiu Maior vor avea castig de cauza in preluarea conducerii organizatiei judetene la alegerile care urmeaza sa aiba loc. Actualul presedinte al PD Mures, Dinu Socotar, ar urma sa fie numit secretar de stat sau sa treaca la conducerea sucursalei Mures a SC Electrica SA. Anuntul ar urma sa fie facut, potrivit unor surse din partid, la Bucuresti sau la Targu Mures, in prezenta liderului de partid, Emil Boc, pentru a inchide gura eventualilor opozanti. Miscarea primarlui nu este surprinzatoarea daca se ia in considerarea c.v-ul politic al acestuia.

Ales primar la Targu Mures in 2000, pe listele Conventiei Democrate din Romania (CDR), fiind la acea data presedintele PNTCD Mures, Florea s-a declarat independent. La legerile locale din 2004 a candidat tot ca independent, dar s-a bucurat de sprijinul deschis al PSD, PRM, PUNR si alte formatiuni mici si cu discurs nationalist in Ardeal.
Publicat de : Marius Vulpe
Data publicării: 30 Sep 2005 - 04:46
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=8466&titlu=Dorin_Florea__primarul_de_Targu_Mures__se_face_traseist_politic