Președintele Traian Băsescu vrea mai multă putere și autoritate pentru primari [1]

<IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/Portrete/B/BasescuTraian60x80.jpg" align=left vspace=5>Lucrările celei de-a șasea întîlniri internaționale de prietenie și cooperare a primarilor din principalele orașe balcanice – Balcinet 2005 s-au deschis oficial, în această dimineață, la Craiova.

Cuvântul de „Bun venit!” a fost rostit de Vassilios Papageorgopoulos, primarul orașului Salonic, unde se află și sediul BALCINET.

Invitat de onoare al evenimentului este președintele României, Traian Băsescu, care a aterizat pe aeroport, în jurul orei 10.00 și a susținut o alocuțiune, în jurul orei 11.30, în Sala Mare a primăriei Craiova.

“Voi fi președintele care va solicita șefilor de stat din Balcani să țină cont de vocea primarilor din marile orașe balcanice. Voi continua să fiu un mare susținător al importanței organizațiiilor regionale, al municipiilor, al marilor orașe, pentru viitorul Balcanilor. Guvernele centrale trebuie să transfere autoritate către cele locale”, a precizat președintele Traian Băsescu.

Șeful statului le-a solicitat reprezentanților administrației publice locale din Balcani să-și încheie lucrările summit-ului BALCINET 2005 cu o rezoluție care să ajungă pe masa șefilor de stat.

Temele reuniunii internaționale BALCINET 2005 sunt dedicate dezvoltării prieteniei și cooperării dintre marile orașe balcanice în noul cadru al extinderii europene, precum și combaterii criminalității și a traficului de droguri în Peninsula Balcanică.

Cetatea Băniei este primul mare municipiu din țară care devine astfel gazda unui eveniment de amploare.

Timp de trei zile, la Craiova sunt prezente delegații din șapte state: Grecia, Turcia, Serbia și Muntenegru, Bosnia-Herțegovina, Albania, Macedonia și Bulgaria.
Publicat de : Viorel POPA
Data publicării: 30 Sep 2005 - 09:50
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=8474&titlu=Presedintele_Traian_Basescu_vrea_mai_multa_putere_si_autoritate_pentru_primari