Stiri pe scurt [1]

Senatorul Ion Iliescu returneaza cadoul pe care actuala conducere a PSD i l-a facut, sustinand ca, de fapt, nu are nevoie de functia de presedinte fondator pe care liderul pesedist Mircea Geoana i-a rezervat-o "cu dedicatie speciala", pentru simplu motiv ca el detine deja aceasta pozitie in PSD.

Iliescu contra Geoana
Senatorul Ion Iliescu returneaza cadoul pe care actuala conducere a PSD i l-a facut, sustinand ca, de fapt, nu are nevoie de functia de presedinte fondator pe care liderul pesedist Mircea Geoana i-a rezervat-o "cu dedicatie speciala", pentru simplu motiv ca el detine deja aceasta pozitie in PSD. "Ce inseamna presedinte fondator? Sunt presedinte fondator, n-am nevoie de titulaturi. Nu asta ma incanta pe mine ...", a declarat Iliescu intr-o emisiune televizata. In ceea ce priveste posibilitatea ca "functia- superoferta" sa fie trecuta in statut, pentru a capata legitimitate, raspunsul lui Iliescu a fost transant: "Nu cred ca este nevoie. N-am nevoie de astfel de oferte." "Nu am facut aceasta scrisoare pentru a intretine o polemica de dragul polemicii, n-am nemultumiri si n-am frustrari. Eu am statutul meu, nu am nevoie sa mi-l recunoasca nimeni, indiferent ca sunt prezent in partid sau nu, statutul meu in societatea romaneasca este deja bine stabilit", a mai spus Iliescu. (V.D.)


PC isi da importanta
Conservatorii revin cu declaratiile ca nu vor vota Statutul minoritatilor nationale decat daca, inainte sau in acelasi timp, Parlamentul va adopta propunerea lor privind reprezentarea romanilor in consiliile locale din regiunile in care sunt minoritari. In replica la declaratiile reprezentantilor UDMR din ultima perioada, PC subliniaza, intr-un comunicat remis ieri, ca respinge ferm "orice fel de amenintare sau forma de presiune din partea UDMR pe tema legii privind statutul minoritatilor nationale". In comunicat se mai arata ca PC a venit cu aceasta initiativa la inceputul lui 2005 si a ridicat permanent problema in cadrul coalitiei, solicitand sprijinul politic al partenerilor de guvernare. De asemenea, conservatorii spun ca partidul vrea sa stabilieasca, impreuna cu toti partenerii de Coalitie in cadrul CNC de astazi, un calendar parlamentar de rezolvare a tuturor acestor divergente. (V.D.)


PSD in pregatiri pentru 2008
Conducerea PSD va cere sefilor de organizatii ale partidului sa se pregateasca pentru alegerile locale din 2008. In acest sens, mai-marii PSD se vor intalni, miercuri, la Bucuresti, cu toti liderii din teritoriu, carora le vor cere sa-si pregateasca din timp candidatii pentru primarii. "Vor trebui sa-si desemneze candidatii pentru alegerile din 2008, sa nu mai faca acest lucru cu o luna inainte. Nu li se va da un termen, insa trebuie sa aiba in vedere acest aspect", ne-a declarat, ieri, purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu. La intalnirea de miercuri va fi abordata si tema strangerii de semnaturi pentru votul uninominal, probleme ce tin de Legea administratiei publice locale si subiectul organizarii Consiliului National al partidului, ce va avea loc in luna decembrie. Pe de alta parte, presedintele executiv Adrian Nastase a negat ca la intalnire se va discuta despre desemnarea candidatilor pentru primarii, sustinand ca o discutie pe acest subiect este prematura. "Este o consultare obisnuita. Vom aborda teme legate de buget si chestiuni politice generale", ne-a precizat Nastase. (R.A.)


Marko impotriva scindarii UBB
Presedintele UDMR Marko Bela se declara pentru infiintarea unei universitati maghiare de sine statatoare, care sa nu provina din scindarea Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB). Desi a dat dreptate tinerilor care au protestat in 17 octombrie in mai multe orase din Transilvania, cerand reinfiintarea Universitatii "Bolyai", liderul udemerist a tinut sa sublinieze ca o astfel de dorinta nu se poate obtine prin manifestatii de strada, ci prin demersuri politice. "Tinerii au dreptate cand revendica o universitate maghiara de stat, dar nu cred ca acest lucru trebuie obtinut prin scindarea UBB. La aceasta universitate este nevoie de catedre si facultati in limba maghiara. O universitate maghiara nu se obtine prin manifestari stradale, ci prin demersuri politice. Manifestarile stradale nu ar duce la nici un rezultat", a declarat, la Cluj, Marko Bela, citat de Mediafax. (V.D.)
Publicat de : ---
Data publicării: 31 Oct 2005 - 08:24
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=9490&titlu=Stiri_pe_scurt