PNL si PC fac zid in jurul lui Tariceanu [1]

Melescanu: Mai bine trecem in opozitie decat sa desemnam un alt prim-ministru

Vicepresedintele PNL Teodor Melescanu a declarat, sambata, la Targoviste, ca premierul Calin Popescu Tariceanu se bucura de sprijinul total al liberalilor, care nu agreeaza venirea lui Theodor Stolojan in fruntea Guvernului, asa cum s-a vehiculat in ultimul timp, informeaza Rompres. "Calin Popescu Tariceanu nu are intentia sa-si dea demisia si o alta posibilitate de a fi inlocuit nu exista, in afara de cazul in care ar obtine un vot de neincredere in Parlament. Daca se ajunge aici, mai bine trecem in opozitie, decat sa desemnam un alt prim-ministru'', a afirmat Teodor Melescanu. In plus, a mai spus Melescanu, protocolul Aliantei DA nu permite numirea unui prim-ministru care sa nu aiba sustinerea liberalilor.


Voiculescu, de partea premierului
Presedintele conservatorilor, Dan Voiculescu a apreciat ieri ca premierul a procedat normal atunci cand l-a sunat pe procurorul general Ilie Botos pentru a se informa in legatura cu cazul Dinu Patriciu. "Tariceanu a procedat absolut normal atat timp cat, dupa cum declara domnia sa, doar s-a informat si nu a intervenit in vreun fel. Ar fi fost, insa, mai bine sa comunice transparent inca de atunci acest lucru, ca sa evite toata agitatia de acum. Dar poate si aceasta agitatie e binevenita, intrucat, intr-adevar, va fi mult mai greu unui politician, chiar la nivel local, sa-si foloseasca pozitia in scopul de a influenta Justitia", a declarat Voiculescu intr-un interviu acordat agentiei Rompres.


Stolojan puncteaza rateurile DA
Pe de alta parte, consilierul prezidential Theodor Stolojan a declarat, sambata, la Targoviste, ca pe plan politic s-au ratat doua momente importante, respectiv fuziunea dintre PNL si PD, precum si declansarea alegerilor anticipate, informeaza Rompres. "S-au ratat doua momente importante. Unirea celor doua partide din Alianta si declansarea alegerilor anticipate. Aceste nereusite sunt greseli cu impact strategic facute de Alianta si au efect pe parcursul a cel putin patru ani'', a afirmat Theodor Stolojan.
Publicat de : R.A., R.G
Data publicării: 07 Noi 2005 - 08:10
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=9715&titlu=PNL_si_PC_fac_zid_in_jurul_lui_Tariceanu