„Hristos a fost de centru“ [1]

La aproape șase luni de la excluderea din PRM, deputatul Corneliu Ciontu a reușit să-și înscrie la tribunal propriul partid, organizând, la sfârșitul săptămânii trecute, și primul congres al formațiunii politice. Aproape 1.000 de delegați ai Partidului Popular (PP) au venit, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, pentru a desemna viitoarea conducere.

După cum era de așteptat, singurul candidat la șefia formațiunii, Corneliu Ciontu, a fost ales în unanimitate. El a devenit astfel președintele celor 27.000 de membri ai Partidului Popular, înscriși cu adeziune, după cum a ținut să precizeze însuși Ciontu la finalul congresului. Autenticitatea adeziunilor a iscat recent subiect de scandal, acestea fiind contestate de PRM deoarece printre ele fuseseră descoperite și câteva ale unor persoane decedate. De altfel, PRM și, în special, liderul său, Corneliu Vadim Tudor, nu au ratat nici o ocazie de a-l ataca pe Ciontu și pe ceilalți opt deputați care s-au alăturat acestuia. De aceea, discursul noului președinte al PP, rostit de la tribuna congresului, a reprezentat un soi de replică la toate acuzațiile aduse de C.V.Tudor. De la bun început, Ciontu a ținut să le spună delegaților că și-a impus „o limită severă” de cuvinte și că nu are de gând să rezume Vechiul Testament, făcând astfel referire la „obiceiurile” liderului peremist. În mai multe puncte a subliniat că Partidul Popular este deja „o realitate”, „în contra voinței unora”.

Ciontu a dorit însă să-i dea replica lui C.V.Tudor, inclusiv la atacurile personale, după ce acesta l-a luat în derâdere pentru calificarea sa de electrician, explicând că el se mândrește în egală măsură cu titlul de sociolog și cu știința de a depana un scurtcircuit. Din discursul președintelui PP au lipsit accentele naționaliste. Ciontu a pledat pentru o politică de centru, arătând că în 15 ani de „fals clivaj stânga-dreapta, socialiștii și liberalii, deopotrivă, au făcut averi”. A continuat însă cu un argument cel puțin bizar: „Hristos a fost de centru”, pentru că a realizat sinteza teoriei de dreapta cu principiul de stânga.
Publicat de : Raluca Dumitriu
Data publicării: 07 Noi 2005 - 08:17
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=9721&titlu=&_#8222_Hristos_a_fost_de_centru&_#8220_