Dan Voiculescu: Anticipatele sunt o "solutie imorala" [1]

Liderul PC Dan Voiculescu ataca ideea anticipatelor, indiferent de unde ar veni ea, intr-un interviu acordat ieri agentiei Rompres: "Este un gest de iresponsabilitate sa te gandesti la anticipate in cel mai important an al Romaniei de dupa 1989. Nu am avea nici o scuza in fata istoriei daca am rata din motive politicianiste aderarea la Uniunea Europeana".

In viziunea lui Voiculescu, anticipatele ar reprezenta "sinucidere politica" chiar pentru cei care le cer in prezent. "Probabil ca a facut aceasta declaratie in scopul de a-si mobiliza partidul si de a-l hipnotiza cu mirajul puterii regasite. Se cam grabeste", a apreciat Voiculescu, referindu-se la liderul PSD, Mircea Geoana.


Voiculescu se arata foarte afectat si de conceptul de "solutie imorala" atarnat de gatul PC de catre presedintele tarii. "Este o afirmatie care a adus multa imagine negativa partidului nostru. Eu spun ca nemeritat si am si argumente. In primul rand, chiar dl Basescu ne-a invitat la guvernare imediat dupa 12 decembrie 2004 spunandu-ne ca va saluta "cu mult respect" decizia noastra.

In al doilea rand, nu e nimic nefiresc ca adversari din campania electorala sa se uneasca pentru sustinerea unui scop comun daca acesta este in interesul national", sustine Voiculescu, servind ca argumente situatia similara din Germania. Liderul PC s-a ferit insa in a da verdicte finale asupra naturii relatiei pe care o are cu Cotroceniul.

"Obisnuiesc sa spun ca nu am prieteni sau dusmani. Sunt doar oameni care ma cunosc si oameni care nu ma cunosc. In ceea ce-l priveste pe domnul Basescu, cred ca mai are timp sa ma cunoasca. Eu, de altfel, nu-l critic pe omul Traian Basescu, il critic pe presedinte", a spus el. Nici neintelegerile din Coalitie nu sunt insurmontabile pentru liderul PC: "Legat de neintelegeri, vreau sa va spun ca ele sunt normale intr-o Coalitie. Ca intr-un mariaj, fiecare vine cu zestrea proprie. Si tot ca intr-o casnicie, sunt si zile mai bune si zile mai proaste. Ce ni se poate reprosa este, intr-adevar, ca disputele prea sunt la vedere", a conchis Voiculescu. El a oferit drept contraexemplu experienta mai buna a guvernarii PSD care a reusit sa gestioneze mult mai bine scandalurile ascunzandu-le de ochii electoratului.
Publicat de : M.V.
Data publicării: 07 Noi 2005 - 08:30
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=9729&titlu=Dan_Voiculescu__Anticipatele_sunt_o___solutie_imorala__