PSD vrea deblocarea programului construcției de autostrăzi în România [1]

<IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/sigle/PSD.jpg" align=left vspace=5>Ratarea proiectelor de infrastructura inseamna condamnarea la saracie, sustine PSD, care cere in context deblocarea programului constructiei de autostrazi in Romania.

"PSD constata ca, din considerente politice meschine, s-a irosit un an in care s-a cautat nod in papura proiectelor de infrastructura demarate de guvernarea anterioara. Numai cel care face poate fi criticat, iar tergiversarea constructiei de autostrazi in Romania echivaleaza cu anularea sansei de a aseza tara noastra in randul natiunilor prospere”, se spune intr-un comunicat de presa al principalului partid de opozitie.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a aratat ca realizarea unei retele de autostrazi este un obiectiv strategic pentru Romania si o conditie pentru dezvoltarea si modernizarea economica.

„Constructia de autostrazi inseamna dezvoltarea sectorului de servicii, cresterea numarului de locuri de munca, dezvoltarea firmelor de transport, de constructie, dezvoltarea turismului etc, este conditia bunastarii noastre, iar anul 2005 poate fi considerat un an ratat din acest punct de vedere”, a declarat Mircea Geoana.

Presedintele PSD considera ca proiectul Bechtel este un proiect viabil si este inainte de toate un proiect european, chiar daca este facut cu o firma americana. In consecinta, liderul PSD a anuntat ca se va face lobby pentru acest proiect la statele si organismele europene, prin intermediul euro-observatorilor.

Potrivit lui Mircea Geoana, sumele prevazute pentru constructia de autostrazi in proiectul de buget pe 2006 sunt total insuficiente si demonstreaza ca actuala Putere nu considera dezvoltarea economica a tarii o prioritate.
Publicat de : Andrei DINU
Data publicării: 07 Noi 2005 - 09:10
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=9741&titlu=PSD_vrea_deblocarea_programului_constructiei_de_autostrazi_in_Romania