Senatorul UDMR Puskas Balint condiționează schimbarea președinților Camerelor cu votul pentru statutul minorităților [1]

<IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/Portrete/B/Puskas%20Balint.jpg" align=left vspace=5>Senatorul UDMR Puskas Balint propune conducerii Uniunii ca votarea schimbarii presedintilor celor doua camere sa fie conditionata de adoptarea proiectului legii minoritatilor.

El sustine ca formatiunea s-a putut baza mai mult pe PSD in timpul guvernarii trecute decat pe actualii parteneri de guvernare.

“PSD a fost mult mai de încredere decat actuala Coalitie. Daca cu PSD ne-am înteles asupra unei legi sau asupra unei alte probleme, ei s-au tinut de cuvant”, a afirmat senatorul UDMR, secretar al Senatului, comparand prestatia fostilor guvernanti cu modul in care functioneaza Coalitia.

Tocmai datorita defectiunilor aparute pe marginea votarii acestui proiect de lege, Puskas considera ca va fi destul de greu ca proiectul Legii privind statutul minoritatilor nationale sa fie adoptat în Camera Deputatilor. Luand in calcul acest considereant, senatorul UDMR ca a propus conducerii centralea UDMR ca votarea schimbarii presedintilor celor doua Camere sa fie conditionata de adoptarea Legii minoritatilor nationale.

“Daca articolul privind autonomia culturala va fi scos din lege, atunci noua nu ne mai trebuie aceasta lege”, a atras atentia Puskas.
Publicat de : Marius NEGULESCU
Data publicării: 07 Noi 2005 - 11:25
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=9744&titlu=Senatorul_UDMR_Puskas_Balint_conditioneaza_schimbarea_presedintilor_Camerelor_cu_votul_pentru_statutul_minoritatilor