Candidații pentru șefia PNL Arad se ceartă între ei [1]

<IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/sigle/PNL.gif" align=left vspace=5>Candidații înscriși în cursa pentru obținerea șefiei organizației județene a PNL din Arad continuă să se atace.

De data aceasta, cel care a ieșit la rampă este deputatul Mihai Climente. El a spus că prefectul județului, Cristian Stragea, candidat și el la președinția filialei, ar trebui să activeze în continuare în cadrul Prefecturii. Parlamentarul a spus că reprezentantul Guvernului în teritoriu ar avea rezultate mai bune în domeniul în care activează în prezent decât pe plan politic. Afirmația deputatului vine după ce Cristian Stragea a anunțat că va renunța la funcția de prefect pentru a candida la șefia PNL Arad.

„În șase luni de la numirea ca prefect a declarat că renunță la Prefectură, apoi că nu mai renunță. La ce pot să ma duc cu gândul când are o asemenea atitudine. Ar trebui să aibă niște argumente atunci când face asemenea declarații. Părerea mea este că ar trebui să rămână la Prefectură, pentru că acolo a confirmat. Pentru a opta pentru politică trebuie să aibă niște argumente. Trebuie văzut care a fost activitatea sa în politică, înainte de a fi prefect“, a declarat Calimente. Acesta a mai spus că, deocamdată, nu s-a discutat în cadrul organizației județene opțiunea prefectului, iar el nu îi va cere acestuia să-și prezinte argumentele. „Așa ceva ar trebui să facă președintele organizației, Titus Gheorghiof“, a mai adăugat deputatul.

Calimente a precizat că nu dorește să-și anunțe echipa la care s-a gândit pentru a face parte din lista sa, deoarece așteaptă ca prefectul să se decidă asupra candidaturii.

Conform reglementărilor care prevăd profesionalizarea funcție de prefect, Stragea va putea să-și dea demisia din funcție până la data de 31 decembrie. Dar, până la această dată vor avea loc și alegerile pentru șefia PNL Arad, iar în cazul unui eșec la alegeri el ar putea reveni asupra deciziei de a demisiona din postul de prefect. Totuși, Stragea a mai spus că dacă i se va cere de conducerea centrală să continue activitatea în Prefectură o va face.

Acest conflict dintre deputatul Calimente și prefectul Stragea vine după ce alți doi candidați înscriși în cursă pentru funcția de președinte al organizației județene a PNL Arad s-au acuzat că nu respectă înțelegerile făcute în prealabil. Astfel, Sever Jurcă, l-a acuzat pe Gavril Popescu că nu respectă o înțelegere făcută de cei doi. Jurcă a afirmat că a purtat discuții cu colegul său de partid ca la alegerile din luna decembrie el să candideze pentru funcția de președinte, iar Popescu pentru un loc de vicepreședinte. Dar, cei doi și-au anunțat fiecare candidatura pentru postul de președinte al organizației județene a PNL Arad.
Publicat de : Florin TOMUȚA
Data publicării: 07 Noi 2005 - 13:20
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=9745&titlu=Candidatii_pentru_sefia_PNL_Arad_se_cearta_intre_ei