Președintele Băsescu a avut o întrevedere cu ministrul de interne al Ucrainei [1]

Președintele României, Traian Băsescu, l-a primit astăzi, 7 noiembrie a.c, la Palatul Cotroceni, pe ministrul afacerilor interne al Ucrainei, Yurij Lutsenko, aflat într-o vizită oficială în România la invitația omologului român.

Cu acest prilej, ministrul Lutsenko a transmis un mesaj de salut din partea președintelui Ucrainei, Viktor Iușcenko, precum și mulțumirile sale pentru dialogul deosebit de consistent pe care îl are cu președintele Băsescu.

Șeful statului român a mulțumit ministrului ucrainean pentru deschiderea față de întărirea relațiilor bilaterale și a transmis, la rândul său, presedintelui Iușcenko un mesaj de sprijin pentru transformările democratice din această țară.

Din perspectiva integrării României în Uniunea Europeană, când țara noastră va deveni frontieră estică a Uniunii, cei doi interlocutori au subliniat responsabilitatea comună ce revine celor două state în asigurarea securității în zonă. A fost astfel evidențiată importanța cooperării bilaterale în domeniul combaterii migrației ilegale, traficului ilegal cu ființe umane, stupefiante și arme, precum și a tuturor formelor de contrabandă.

De asemenea, în cadrul discuțiilor a fost subliniată necesitatea actualizării cadrului juridic privind cooperarea în domeniul readmisiei, al cooperării între organele de poliție, jandarmerie și pompieri.
Publicat de : ---
Data publicării: 07 Noi 2005 - 15:00
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=9750&titlu=Presedintele_Basescu_a_avut_o_intrevedere_cu_ministrul_de_interne_al_Ucrainei