Cercetătorii au dezvăluit exact ce cauzează acest simptom neplăcut.
Cauza unei dureri de cap după consumul de vin roșu poate fi quercetina glucuronidă, care este conținută în băutură.
Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din California, Davis, Andrew Waterhouse și Apramita Devi, această substanță perturbă metabolismul alcoolului în organism, scrie Ars Technica.
Oamenii de știință subliniază că afirmațiile tradiționale conform cărora sulfiții, aminele biogene și taninurile provoacă dureri de cap nu mai au bază științifică.
De exemplu, în ceea ce privește sulfiții, aceeași cantitate se găsește și în vinul alb. În plus, organismul nostru produce aproximativ 700 de miligrame de sulfiți în fiecare zi și nu avem dureri de cap în fiecare zi. Cantitatea de amine biogene din vin este prea mică pentru a fi o problemă, iar taninul se găsește, de exemplu, în ceai și ciocolată, care, însă, de obicei, nu provoacă dureri de cap.
Oamenii de știință au ajuns la concluzia că durerile de cap sunt cauzate de o întârziere a metabolismului, deoarece organismul descompune băutura.
Vinul roșu nu este doar o băutură delicioasă, ci și o sursă de beneficii pentru sănătate.
Această băutură întărește oasele prin promovarea absorbției calciului și protejarea împotriva osteoporozei.

