Viceprimar revocat de colegi de partid [1]

Viceprimarul de Tomnatic, Vasiu Stoian, a fost revocat de Consiliul Local la ultimul plen

.

Cinci dintre cei care au votat impotriva vicelui sunt colegi sau fosti colegi din Alianta: doi consilieri PD, unul de la PNL si alti doi consilieri alesi pe listele PD-ului si acum independenti.

Alaturi de cei cinci consilieri PSD au fost suficiente voturi pentru a decide revocarea lui Stoian. "Au fost motive aiurea, nu faceau subiectul demiterii, eu nu am facut nimic ilegal" , spune fostul viceprimar.

El spune ca mai multi consilieri si-au motivat votul afirmand ca viceprimarul nu respecta hotararile de consiliu, ca se plimba cu masina institutiei si ca nu mai are sustinerea Consiliului Local. Sedinta a avut loc in secret, dar cu vot deschis.

"M-au dat pe mine afara si pe oamenii veniti ca se vota bugetul. Au ramas numai ei si in lipsa mea s-a pus pe ordinea de zi revocarea si m-au demis", spune Vasiu Stoian. "Colegul de la PNL nu a fost niciodata in Alianta cu PD-ul, ci numai cu PSD-ul, cei doi care au fost in PD au plecat pentru ca nu a intrat unul din ei viceprimar, iar ceilalti doi sunt pensionari care stau toata ziua la baute cu cei de la PSD", adauga fostul viceprimar.

Primarul crede ca este un cerc de interese ale consilierilor locali. "Vor sa-mi puna sula in coaste", spune Danut Minculescu. El spune ca mai multe proiecte au fost blocate de consilieri si acestia ar avea nevoie de un viceprimar care sa ii ajute sa isi faca jocurile.

"De exemplu, gradinita este retrocedata, trebuie sa mutam 120 de copii, am gasit ca solutie sa ii mutam in Forumul German, dar consilierii nu vor pentru ca PSD-ul si PNL-ul vor sediu acolo. Spatiul unde functioneaza un birt e concesionat unui consilier local, am vrea sa facem camin cultural acolo ca nu este, dar nu se poate pentru ca respectivul consilier vrea sa il cumpere" adauga primarul Minculescu. Hotararea de Consiliu Local a fost atacata in instanta de fostul viceprimar, iar acum aceasta este analizata si de Prefectura.


Publicat de : ---
Data publicării: 16 Feb 2006 - 07:08
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=14663&titlu=Viceprimar_revocat_de_colegi_de_partid