Suceava: Consilierii locali vor vota electronic [1]

Consilierii locali suceveni vor avea surpriza ca la viitoarea ședință a consiliului local să constate că vor vota electronic.

Noul sistem de vot electronic a fost achiziționat în baza programului privind modernizarea administrației publice locale, astfel încât să răspundă cerințelor Uniunii Europene.

Primarul Ion Lungu, a declarat că echipamentul a costat bugetul local 20.000 de euro, iar proiectul a fost implementat de «ASSIST», firmă selectată de municipalitate prin licitație. El a subliniat că se impunea montarea unui sistem modern de vot electronic în sala de ședințe, în condițiile în care de-a lungul timpului s-au înregistrat situații când voturile consilierilor erau numărate de trei ori, pentru că nu se mai știa cine și cum și-a exprimat sufragiul.

De remarcat este că, pe lângă sistemul de vot, pe monitorul care a fost instalat vor fi afișate atât ordinea de zi, cât și proiectele de hotărâre care sunt supuse dezbaterii.
Publicat de : Cristina STRUGARI
Data publicării: 17 Feb 2006 - 07:19
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=14723&titlu=Suceava__Consilierii_locali_vor_vota_electronic