Ultima zi de amendamente la Legea lustrației [1]

Astăzi este ultima zi în care deputații pot depune amendamente la proiectul de lege a lustrației. La o audiere publică organizată ieri la Palatul Parlamentului, deputatul PSD, Victor Ponta, a anunțat că alături de unii colegi mai tineri din partid ar putea vota în favoarea proiectului cu condiția ca prevederile legii să nu facă referire la cei care dețin funcții la nivel local în primării și în alte instituții.

Victor Ponta mai spune că deocamdată nu există nici un acord între deputații PSD privind votul asupra proiectului. Grupul parlamentar PSD urmează să decidă care este poziția oficială a partidului în acest sens. La rândul său, unul dintre inițiatorii legii lustrației, deputatul PNL Viorel Oancea, consideră că forma actuală a legii nu este exagerată.

Președintele PD, Emil Boc, a declarat din nou că PD sprijină o restructurare a Guvernului prin care numărul de ministere să se reducă la cel mult 17. Președintele PD spune că este nevoie de voință politică pentru acest gest, deorece a fost o promisiune făcută în campania electorală. Emil Boc a subliniat că toți miniștrii PD au sprijinul partidului, dar a fost de acord că vicepremierul Gheorghe Pogea, care este considerat ministru delegat, ar urma să-și piardă funcția la restructurare.

Președintele PD, spune că susține ideea restructurării Guvernului, mai ales din motive financiare. El consideră că, restructurarea ar aduce economii însemnate la bugetul statului.


Publicat de : Anamaria GHIGU
Data publicării: 27 Mai 2006 - 05:56
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=18128&titlu=Ultima_zi_de_amendamente_la_Legea_lustratiei