Legea 393 face prima victima printre consilieri [1]

Consilierii locali din Drobeta-Turnu-Severin au luat act, luni dupa-amiaza, de incetarea de drept a mandatului colegului liberal Constantin Cotarcea

.

Fost membru al PUR, ales in Consiliul Municipal pe listele PSD, Cotarcea s-a inscris, imediat dupa alegeri, in PNL. Modificarile aduse legii privind statutul alesilor locali prevad ca un primar sau ales local care paraseste partidul pe listele caruia a candidat isi pierde, automat, si calitatea de ales. Prevederea intra in vigoare odata cu depunerea declaratiei pe proprie raspundere, privind apartenenta actuala la un partid politic.

Cum Cotarcea a depus deja aceasta declaratie, primarul Constantin Dinu a trebuit sa ceara constatarea incetarii de drept a mandatului de consilier local a acestuia. Cotarcea nu este, insa, multumit de decizia colegilor sai din Consiliul Municipal si sustine ca este hotarat sa o atace in instanta de contencios-administrativ. "Eu am incredere in lege si spun ca trebuie sa se faca dreptate. Vom vedea ce se va intampla", spune fostul consilier.

Cazul lui Constantin Cotarcea este primul din tara in care un consilier local este nevoit sa renunte la mandat, dupa ce a trecut la alt partid decat cel pe listele caruia a fost ales.


Publicat de : ---
Data publicării: 02 Aug 2006 - 05:57
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=19853&titlu=Legea_393_face_prima_victima_printre_consilieri