Demisiile si acuzele continua in PNL Arad [1]

In timp ce toate partidele aflate la guvernare s-au intarit cu primari sau consilieri, adunati de la alte partide, liberalii aradeni au ramas deja fara doi consilieri judeteni si vor mai pierde probabil inca unul

.

Scandalul in cadrul PNL Arad, declansat in urma alegerilor, dureaza de sase luni de zile, iar acuzatiile care curg sunt dure.    Instrument in mana lui Bogdan Olteanu

Consilierul judetean Sever Jurca, fost presedinte ales si neconfirmat al PNL Arad, ramine in atentia liberalilor aradeni prin ultimele sale iesiri publice.

Dupa ce si-a dat demisia, apoi a revenit asupra acesteia, pentru a se trezi in situatia in care demisia initiala i-a fost luata in considerare, Sever Jurca a solicitat si primit decizia  conducerii organizatiei municipale a PNL, prin care se justifica recunoasterea iesirii sale din partid.

El a promis ca nu va ataca hotarârea la Curtea de Onoare si Arbitraj, motivind ca a ales sa paraseasca partidul din doua motive. Primul este legat de faptul ca nu doreste sa ramana in PNL atata timp cat organizatia judeteana este condusa si dirijata de deputatii Titu Gheorghiof si Mihai Calimente, care au pierdut in fata sa alegerile judetene din 4 februarie.

La scara mai mare, Sever Jurca este nemultumit de faptul ca, in opinia sa, Curtea de Onoare si Arbitraj ar fi devenit un instrument in mana lui Bogdan Olteanu care ii sanctioneaza pe toti cei care indraznesc sa aiba opinii proprii. 

Sever Jurca a precizat ca se considera liberal, dar se va declara consilier judetean independent pana cand Tariceanu, Bogdan Olteanu si ceilalti ca el vor ramane in fruntea partidului. El a specificat ca dupa inlaturarea acestora, ar putea reveni in partid.      Calare pe cal alb      Declaratia lui Jurca nu a ramas nesanctionata. Deputatul Mihai Calimente s-a referit la „presedintele invalid Sever Jurca, ce timp de sase luni s-a tot perindat prin presa. Mai bine se perinda prin judet, pe la organizatii.

 Intre doua partide de tenis nu poti conduce o organizatie judeteana”, declarand ca in opinia sa, cazul Jurca este inchis. Mult mai vehement a fost vicepresedintele Consiliului Judetean Arad, Gavril Popescu.

Cu experienta celui care a purtat o lupta deschisa in partid, ajungand pana aproape de a fi exclus de forurile superioare, Gavril Popescu a ajuns la concluzia ca PNL este un partid democratic, care permite si critici din interior.

In opinia sa, cei nemultumiti de prestatia conducerii actuale ar fi trebuit sa lupte din interior pentru reformarea partidului, nu sa demisioneze.

 „Nu trebuie sa te conduci dupa dictonul: la placinte inainte, la razboi inapoi, nici cu declaratii de genul: plec dar nu plec, dar altii sa-si rupa capul si picioarele si eu sa vin pe cal alb, ca un invingator. Trebuia sa ramana in interiorul partidului”, a precizat Gavril Popescu.


Publicat de : ---
Data publicării: 04 Aug 2006 - 05:31
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=19900&titlu=Demisiile_si_acuzele_continua_in_PNL_Arad