Mureș: Un consilier județean și-a pierdut funcția din cauza migrației politice [1]

În județul Mureș un consilier județean și-a pierdut funcția după ce a depus două declarații de apartenență politică, pentru două partide diferite.

Consilierul Ioan Șopterean și-a pierdut această calitate după ce a depus două declarații de apartenență politică: la PRM, în 18 iulie, și la PD în 3 august.
Apartenența politică a lui Ioan Șopterean a iscat controverse, cu atât mai mult cu cât, inițial, MAI a trimis două interpretări diferite ale situației.

În prima adresă, MAI susține că alesul "poate să opteze în termenul de până la 11 august", caz în care opțiunea exprimată în 3 august ar fi fost valabilă.

Într-o a doua adresă, MAI arată că Șopterean "poate opta la data depunerii", caz în care, din cauza faptului că Șopterean a optat deja pentru o altă formațiune, de la data depunerii primei declarații, acesta își pierde calitatea de consilier județean.

Pe de altă parte, PRM Mureș a transmis, în 16 august, o adresă către Consiliul Județean, în care cerea retragerea calității de consilier județean lui Șopterean.

Miercuri, consilierii județeni s-au pronunțat în această chestiune și au votat pentru retragerea calității de consilier județean. Surse din PRM Mureș susțin că pe locul devenit vacant ar urma să vină Ioan Coroș, președintele PRM Târnăveni.

De cealaltă parte, Ioan Șopterean a declarat că va ataca hotărârea de CJ în contencios administrativ. El susține în continuare că ultima declarație de apartenență politică este cea valabilă și că aceasta a fost depusă în termenul prevăzut de lege.
Publicat de : Benone SIMIONESCU
Data publicării: 31 Aug 2006 - 05:37
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=20498&titlu=Mures__Un_consilier_judetean_si_a_pierdut_functia_din_cauza_migratiei_politice