Pasuire pentru Basescu [1]


Plenurile reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului vor dezbate, cel mai probabil, saptamana viitoare propunerea de suspendare din functie a lui Traian Basescu

. In mod normal, votul ar fi trebuit sa aiba loc in cursul saptamanii acesteia. Insa sedinta Birourilor Permanente reunite a fost amanata, deoarece punctul de vedere al Curtii Constitutionale nu a fost remis oficial catre Parlament.
Secretarul Camerei Deputatilor, Ioan Muntean (PSD), a declarat ca, in urma discutiilor intre conducerea Parlamentului si cea a Curtii Constitutionale, avizul acesteia din urma nici nu va ajunge la forul legislativ saptamana aceasta. Muntean nu a explicat totusi care sunt cauzele acestei intarzieri din moment ce judecatorii Curtii, care isi desfasoara activitatea tot la Palatul Parlamentului, si-au dat avizul inca de joi. Articolul 67 din Regulamentul sedintelor reunite ale Camerei si Senatului prevede ca cele doua Camere sa se reuneasca in 24 de ore de la primirea avizului consultativ al Curtii pentru a vota propunerea de suspendare. "Probabil ca sedinta comuna va avea loc saptamana viitoare", a precizat Muntean, citat de agentia Mediafax.
Pe de alta parte, nu este exclus ca saptamana viitoare sa fie organizate doua sedinte. A doua ar avea ca obiect avizarea cererii lui Traian Basescu de organizare a referendumului pentru introducerea votului uninominal, care a fost amanata repetat de catre Parlament. Ramane in suspans chestiunea prezentei presedintelui la dezbaterile privind eventuala sa suspendare din functie. Acesta are dreptul sa se apere in fata parlamentarilor in privinta acuzatiilor care i se aduc.
Curtea Constitutionala s-a pronuntat joi asupra cererii PSD de suspendare din functie si a decis ca nu se impune suspendarea. Hotararea este departe de a-l ajuta prea mult pe Basescu, deoarece in decizie se arata ca judecatorii au constatat incalcari ale Constitutiei de catre seful statului, dar acestea nu pot fi catalogate drept incalcari grave.


Publicat de : Adrian Ilie / adrian
Data publicării: 11 Apr 2007 - 05:55
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=24478&titlu=Pasuire_pentru_Basescu