Senatul urgentează legea privind finanțarea construcției drumuri [1]

Senatorii au votat dezbaterea și adoptărea în procedură de urgență a două inițiative legislative referitoare la accesarea împrumuturilor externe pentru construcția infrastructurii de transport și la viitorul statut al României de membru cu drepturi depline în Comunitatea Europeană pentru Energie Atomică.

Astfel, va fi votat în procedură de urgență proiectul de lege care ratifică Acordul de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), pentru finanțarea Proiectului sectorial de sprijinire a transporturilor, semnat la București la 27 noiembrie 2006.

Acesta va permite finanțarea în a doua jumatate a acestui an a proiectelor demarate pentru construcția de autostrăzi și reabilitarea infrastructurii SN CFR pe diverse tronsoane, părți ale culoarelor de transport european, care ,odată finalizate, vor permite circulația trenurilor cu un regim de viteză superior.


Publicat de : Silviu MOLNAR
Data publicării: 08 Mai 2007 - 05:41
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=24848&titlu=Senatul_urgenteaza_legea_privind_finantarea_constructiei_drumuri