A devenit oficial: Băsescu, înapoi la Cotroceni [1]

<IMG class=media title="Traian Basescu" o­nclick="popupMediaViewer('http://intranet.amosnews.ro/index.php?module=Mediashare&func=display&mid=3615')" height=65 alt="Traian Basescu" hspace=5 src="http://intranet.amosnews.ro/mediashare/gf/gldtdaa07xianwlhzx4aij76mng7aq-pre.jpg" width=60 align=left vspace=5>Curtea Constituțională a decis, miercuri, că Traian Băsescu se poate întoarce la Cotroceni. Curtea a constatat că procedura de organizare și desfășurare a referenumului din 19 mai pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu respectă prevederile legale. De asemenea, instituția a confirmat rezultatele votului de sâmbătă.

 Hotărârea luată de Curtea Constituțională în ședința de astăzi are mai multe puncte:1. Curtea Constată că a fost respectată procedura de organizare a referendumului2. Confirmă rezultatele referendumului din 19 mai.3. La data publicării în Monitorul Oficial, mandatul de președinte interimar al lui Nicolae Văcăroiu încetează4. Traian Băsescu își reia exercitarea atribuțiilor constituționale și legale, după publicarea prezentei hotărâri în Monitorul Oficial, partea I.


Publicat de : Florin MARIN
Data publicării: 24 Mai 2007 - 06:43
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25117&titlu=A_devenit_oficial__Basescu__inapoi_la_Cotroceni