Senatorii au retrimis la Comisia juridica legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante [1]

Legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare a fost retrimisa Comisiei juridice, Senatul aprobind, cu 37 de voturi “pentru”, propunerea in acest sens a senatorilor PSD

.

Reprezentantul Executivului, secretarul de stat pentru relatia cu Parlamentul Cristina Pocora (PNL), a declarat ca proiectul de lege a fost structurat pe 11 domenii de abilitare, domenii care nu fac obiectul legilor organice stabite de art. 73 din Constitutie.

„Cele 11 domenii sunt urmatoarele: finante publice si economie; transporturi; dezvoltare regionala, lucrari publice si locuinte; agricultura si dezvoltare rurala; mediu; sanatate; turism; administratie publica; comunicatii; salarizare si prorogarea unor termene prevazute in actele normative cu putere de lege”, a declarat secretarul de stat liberal.

In timpul dezbaterilor, senatorul Valentin Dinescu (PRM) a declarat ca grupul parlamentar pe care il reprezinta va sustine proiectul de lege.

Viorel Stefan (PSD) a sustinut, insa, ca este „periculos” sa fie adoptat acest proiect, solicitind din partea grupului PSD retrimiterea la Comisia juridica, cu termen de doua saptamini, a proiectului legislativ.

„Solicit retrimiterea la Comisia juridica a raportului, sa dam un nou termen, sa se refaca raportul cu elemente concrele legate de limitele de abilitare. Este periculos sa alunecam spre o astfel de rutina”, a declarat Stefan.

In ciuda insistentelor reprezentantului Executivului ca termenul sa fie de o saptamina pentru ca legea sa ajunga din timp la Camera Deptatilor, propunerea PSD de retrimitere la Comisia juridica a a fost aprobata cu 37 de voturi „pentru”, 21 „impotriva” si cinci abtineri.

Senatorii Comisiei juridice au decis, miercurea trecuta, ca Guvernul sa nu poata emite ordonante, pe perioada vacantei parlamentare, cu privire la reorganizarea si restructurarea Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat.

Comisia juridica a Senatului a dezbatut si a votat un raport favorabil, cu citeva amendamente, la proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare

Mediafax

Scrie opinia ta Pentru a va putea exprima opinia in legatura cu articolul curent trebuie sa va autentificati mai intai. Daca nu sunteti inscris pe site-ul Cotidianul, o puteti face aici Nici o opinie
Publicat de : ---
Data publicării: 29 Mai 2007 - 05:54
 

Link ştire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25190&titlu=Senatorii_au_retrimis_la_Comisia_juridica_legea_privind_abilitarea_Guvernului_de_a_emite_ordonante