PD a definitivat motiunea de cenzura “Guvernul Tariceanu trebuie sa plece! “ si a strins semnaturile [1]

PD si PLD au finalizat, marti, textul motiunii de cenzura „Guvernul Tariceanu trebuie sa plece!” si au strins de la parlamentarii independenti si de la deputatii minoritatilor nationale semnaturile necesare pentru depunerea motiunii la Birourile Permanente ale celor doua Camere

.

Surse din conducerile PD si PLD au declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca PD si PLD au finalizat textul motiunii de cenzura „Guvernul Tariceanu trebuie sa plece!”, conceput ca un „document ce reflecta realitatea politica de dupa referendumul din 19 mai”.

„Textul este gata. El a fost redactat de un comitet PD-PLD. Ramine, eventual, sa mai aruncam o ultima privire asupra lui miine (miercuri – n.r.) si sa il depunem la Parlament”, au spus sursele citate.

Potrivit surselor PD si PLD, motiunea de cenzura se refera la deficientele si neregulile identificate in toate domeniile gestionate de actualul guvern, inclusiv „problemele provocate de Executiv in raporturile cu forurile europene, vizind, in principal Justitia”.

Sursele democrate si liberal-democrate au mai aratat ca democratii au reusit sa stringa semnaturile necesare sustinerii motiunii, din partea unor senatori si deputati apartinind independentilor si minoritatilor nationale.

„Marti avem semnaturile care ne lipseau din partea unor parlamentari independenti, precum si de la deputati apartinind grupului minoritatilor nationale”, au mai aratat sursele PD-PLD.

Sursele PD-PLD au aratat ca, daca PSD va vota impotriva motiunii PD, partidul condus de Mircea Geoana va arata astfel ca sustine „transparent” Cabinetul PNL-UDMR si ca PSD face parte din „majoritatea guvernamentala transparenta”.

Potrivit articolului 113 din Constitutie, motiunea de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor si se comunica Guvernului la data depunerii. Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, pot retrage increderea acordata Guvernului prin adoptarea motiunii de cenzura, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor

Mediafax

Scrie opinia ta Pentru a va putea exprima opinia in legatura cu articolul curent trebuie sa va autentificati mai intai. Daca nu sunteti inscris pe site-ul Cotidianul, o puteti face aici 2 opinii 2 liviu123-(30-05-2007 00:21) nu avem de ce regreta acest guvern,indiferent din ce partid esti iti dai seama ca oamenii ca dandamitei,ciufuariu si david inteleptul,nu pot fi ministrii decit intr-o tara bananiera,mai trebuia adaugat si playboiu la categoria grea de ciomoianu.intelegeti motivele 1 Cherubino-(29-05-2007 21:11) OK , Tariceanu pleaca. Dar pleaca si cota unica de impozitare ? Fiindca daca vine PSD-ul la guvernare , se napustesc ca hienele pe biata cota . Sa nu ajungem sa-l regretam pe iubitorul motocicletelor.
Publicat de : ---
Data publicării: 30 Mai 2007 - 05:50
 

Link ştire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25201&titlu=PD_a_definitivat_motiunea_de_cenzura_“Guvernul_Tariceanu_trebuie_sa_plece__“_si_a_strins_semnaturile