Vremuri grele pentru parlamentari! [1]

    Biroul permanent al Camerei Deputatilor a decis, miercuri, ca Legea privind statutul deputatilor si senatorilor sa fie modificata astfel incat sa fie stabilite "restrictii clare" din punctul de vedere al acordarii cazarii parlamentarilor la hotel sau a sumei pentru chirie

.
Secretarul Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a facut aceasta precizare, aratand ca pana luni, presedintii comisiilor pentru regulament, pentru statut si juridica vor trebui sa prezinte un raport care sa cuprinda cinci puncte, printre care si cel privind modificarea legislatiei in vigoare pe aceasta tema.
Zgonea a spus ca un alt punct al acestui raport va stabili ca parlamentarii care au facut declaratii neconforme cu privire la domiciliul pe care il au si au beneficiat de sumele de cazare sa restituie acesti bani si sa fie sanctionati pentru acest lucru, in baza unei analize a celor trei comisii.
De asemenea, parlamentarii care au completat gresit sau nu si-au actualizat formularul privind cazarea, vor urma sa fie sanctionati, iar aceste sanctiuni vor fi stabilite de comisia juridica, pe baza analizei comisiei de statut, a adaugat Zgonea.
Potrivit acestuia, comisia juridica va analiza cazurile parlamentarilor care nu au domiciliul in Bucuresti, dar au proprietati in Bucuresti, pentru a stabili daca acestia au incasat sumele pentru chirie corect si in conditiile legii.
Conform lui Zgonea, ultimul punct al raportului celor trei comisii se va referi la actualizarea pana in 21 decembrie a declaratiilor de optiune pentru cazare, pe baza unui formular nou, stabilit de chestorul Miron Ignat si de cele trei comisii.
Intrebat in ce va consta modificarea Statutului deputatilor si senatorilor, Zgonea a precizat ca este vorba despre completarea articolului 40 alineatul 2 si se refera la faptul ca parlamentarii nu ar mai avea din punct de vedere moral si legal dreptul la cazare daca au domiciliul in Bucuresti, au o proprietate in Bucuresti cu destinatie de locuinta si locuiesc in ea. "Traseul va fi: chestorul va inainta o adresa comisiei pentru statut cu toti parlamentarii care detin sau nu proprietati in Bucuresti. Comisia pentru statut va analiza in regim de urgenta si va inainta comisiei juridice cazurile unde exista sanctiuni. Apoi, comisia juridica va analiza fiecare caz in parte. Daca au incalcat legislatia, parlamentarii trebuie sa restiuie sumele pentru cazare si vor fi sanctionati de comisia juridica", a precizat Valeriu Zgonea.


Publicat de : Realitatea Romaneasc
Data publicării: 13 Dec 2007 - 06:26
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=27653&titlu=Vremuri_grele_pentru_parlamentari_