Iliescu: Basescu este un Don Quijote, cu Rosinanta sa - PDL, care se lupta cu morile de vant [1]

   Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, a declarat luni ca PSD poate gasi platforme comune cu PNL, in timp ce PDL este un partid fara identitate

. El a afirmat ca, dincolo de diferentele doctrinare dintre liberali si social-democrati, intre cele doua partide se pot gasi platforme comune. El a apreciat ca, incepand cu alegerile locale din iunie, terminand cu cele prezidentiale din 2009, confruntarea politica se va da intre trei partide: PSD, PNL si PDL.
Iliescu a spus ca, dincolo de deosebirile esentiale doctrinare intre PSD si PNL, legate de viziunea asupra raportului stat-piata, public-privat, cele doua partide pot gasi si platforme comune.
"Mai grav este cu PDL, care a pierdut fizionomia de partid, schimbandu-si culoarea politica peste noapte fara nicio remuscare. (...) Care este crezul lor? In ce valori cred ei? (...) Demagogia populista este tot ceea ce caracterizeaza acest partid, nimic altceva. Iar Traian Basescu este principalul factor perturbator, ca un Don Quijote cu Rosinanta sa care este PDL si se lupta cu morile de vant si din tara si din afara ei", a afirmat presedintele de onoare al PSD.
Iliescu a apreciat ca social-democratii trebuie sa dea, la alegerile locale, semnalul schimbarii radicale si al revenirii la normalitate, care ar consta, in opinia sa, in reluarea guvernarii PSD.

Publicat de : Realitatea Romaneasc
Data publicării: 20 Mai 2008 - 05:59
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=29530&titlu=Iliescu__Basescu_este_un_Don_Quijote__cu_Rosinanta_sa___PDL__care_se_lupta_cu_morile_de_vant