Galați: Prefectul Panaitescu a dispus verificări în secțiile de votare [1]

Prefectul județului Galați, Gabriel Panaitescu, a dispus astăzi demararea unor verificări în secțiile de votare, informează corespondentul AMOS News.Scopul a fost acela de a se asigura că scrutinul din 1 iunie 2008 se va desfășura în condiții cât mai optime.Totodată, prefectul Gabriel Panaitescu a dat asigurări că pregătirile pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale sînt în grafic.  Astfel că, pentru scrutinul de duminică, în Galați vor funcționa 64 de circumscripții electorale corespunzătoare unităților administrativ-teritoriale.  Menționăm că, la nivelul întregului județ, au fost înființate 400 de secții de votare. Pe primul loc se situează municipiul Galați cu 164  de secții, urmat de municipiul Tecuci, cu 33 de secții de votare.


Deasemenea, au  fost tipărite patru tipuri de buletine de vot: pentru alegerea primarilor, a președintelui Consiliului Județean, pentru desemnare membrilor consiliilor locale și pentru membrii Consiliului Județean. Pentru fiecare categorie în parte au fost tipărite cîte 575.500 de buletine de vot.„Pe 1 iunie 2008, sînt așteptați în secțiile de votare 522.457 de alegători. Cele mai multe persoane cu drept de vot se regăsesc pe listele din circumscripția electorală municipală Galați, în număr total de 266.589 de persoane, urmată de circumscripția electorală Tecuci, cu 37.801 alegători”, a precizat Emanuela Turcu, purtător de cuvânt al Prefecturii Galați.


Corina MISĂILĂ


Publicat de : ---
Data publicării: 31 Mai 2008 - 04:51
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=29658&titlu=Galati__Prefectul_Panaitescu_a_dispus_verificari_in_sectiile_de_votare_