Buzău: Ședința de constituire a Consiliului Județean amânată pentru vineri [1]

Cea de-a doua ședință a noului Consiliu Județean Buzău în decurs de trei zile a fost suspendată miercuri după numai câteva minute de la deschidere, din lipsă de cvorum, transmite corespondentul AMOS News.După ce au absentat luni și de această dată absolut toți consilierii P.S.D. au lipsit, la ședința de constituire fiind prezenți doar consilierii alianței P.N.L. - PD-L, 11 democrat-liberali și 9 liberali.

Oferta P.S.D. de  susținere a doi vicepreședinți ai C.J.din partea P.N.L. –a rămas valabilă, cu toate că la Buzău funcționează o alianță parafată recent între P.D.-L și P.N.L. de către liderii locali ai celor două formațiuni .

Alianța dintre P.N.L. și P.D.-L de la Buzău care însumează 20 de voturi față de 12 ale PSD, era pregătită încă de la prima ședință a forului administrativ județean să-i numească în funcția de vicepreședinte pe democrat-liberalul Ion Popescu și pe liberalul Ioan Caton Mateeșescu  .

Cu toate acestea prefectul Gabriel Balaban este de părere că vineri 27 iunie, data la care demersul de constituire a C.J. a fost amânat toată lumea va trece la treabă:

„Ceea ce s-a întâmplat până acum este un demers democratic, însă moral este mai greu de justificat" a declarat prefectul Gabriel Balaban.

În cazul în care consilierii P.S.D. nu se vor prezenta nici vineri la ședința de constituire, locul lor va fi luat de următorii candidați de pe listele propuse de PSD la alegerile din 1 iunie.


Publicat de : Daniel MIHAI
Data publicării: 26 Iun 2008 - 04:26
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=30053&titlu=Buzau__Sedinta_de_constituire_a_Consiliului_Judetean_amanata_pentru_vineri