Arad: Mai multe primării din județ au acumulat datorii mari [1]

Președintele Consiliului Județean (CJ) Arad, Nicolae Ioțcu, a declarat, luni, că în urma unor evaluări a primăriilor din teritoriu au fost descoperite datorii, iar primarii nu au întocmit proiecte pentru accesarea de fonduri europene, informează corespondentul AMOS News.

„În unele localități am avut surpriza să constatăm că s-au acumulat datorii foarte mari. Este vorba despre Primăria orașului Lipova, care are datorii de 700.000 de lei, de Primăria comunei Săvârșin, unde s-au acumulat datorii de 470.000 lei, dar și de Primăria comunei Șilindia, unde, de asemenea sunt consemnate datorii, dar care încă nu au fost evaluate total. O situație ciudată este în comuna Zăbrani, unde fostul primar, nu mai este de găsit“, a declarat Nicolae Ioțcu.

Președintele CJ Arad a susținut că au fost identificate facturi neachitate pentru achiziții de lucrări și materiale, iar în unele cazuri nu a fost făcută recepția unor lucrări. Ioțcu a menționat că verificările în unitățile administrative teritoriale din județul Arad vor continua și în perioada următoare.

Conducerea Consiliului Județean a mai anunțat că primarii din teritoriu vor primi consultanță de specialitate din partea Consiliului Județean, pentru întocmirea de proiecte pentru accesarea de fonduri europene.


Publicat de : Paul PREDA
Data publicării: 01 Iul 2008 - 04:45
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=30107&titlu=Arad__Mai_multe_primarii_din_judet_au_acumulat_datorii_mari