Microbuz școlar, folosit la o întâlnire a membrilor PNL Galați cu Ludovic Orban [1]

Primarul din comuna gălățeană Țepu a folosit microbuzul școlar din localitate pentru a transporta membrii de partid la o întâlnire cu prim vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, transmite corespondentul Informația.ro (AMOS News).

La întâlnirea de la sfârșitul săptămânii trecute a Ligii Aleșilor Locali PNL, acțiune ce a avut loc la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Galați, a fost folosit un microbuz școlar pentru transportul membrilor partidului liberal din comuna Țepu. Inivitatul special la această manifestare de partid a fost prim vicepreședintele PNL, Ludovic Orban.  

Acțiunea desfășurată de PNL contravine normelor de folosire a microbuzelor școlare achiziționate de Ministerul Educației și care sunt date spre folosire primăriilor pentru a fi utilizate exclusiv pentru transportul elevilor la programul de ore din școli.

Prezența mijlocului de transport la o întâlnire a unui partid politic a fost sancționată verbal și de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ). Doru Resmeriță, inspectorul general al ISJ, a ținut să condamne acțiunea primarului din Țepu, Daniel Țuchel (PNL), care a trimis microbuzul la întâlnirea aleșilor liberali.

"În acest caz am luat legătura cu directorul școlii din Țepu care ne-a spus că mijlocul de transport a fost închiriat de primărie, care are autovehicolul în administrare", a declarat Doru Resmeriță. În schimb, primarul din Țepu a declarat că atacul șefilor ISJ este unul politic. "Domnul Resmeriță a fost numit inspector general din partea PDL și a fost numit politic pe post, așa cum a recunoscut. Încearcă în continuare să facă politică și să lovească în celelalte partide, ceea ce nu este corect. În ceea ce privește microbuzul școlar, centrul financiar Țepu l-a închiriat către o persoană fizică, în scopul de a aduce mai mulți bani la bugetul școlii".

Suma pentru care s-a încheiat contractul de închiriere a microbuzului școlar a fost de doar 100 de lei. "Pe lângă suma de 100 de lei, persoana care a închiriat microbuzul a mai asigurat și motorina", a mai declarat Daniel Țuchel.
Publicat de : Corina MISĂILĂ
Data publicării: 28 Iul 2009 - 06:06
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=33731&titlu=Microbuz_scolar__folosit_la_o_intalnire_a_membrilor_PNL_Galati_cu_Ludovic_Orban