PCM Covasna acuză CJ Covasna și Harghita de dezorganizare în privința ședinței comune a celor două județe [1]

Reprezentantul fracțiunii Partidului Civic Maghiar (PCM) din cadrul Consiliului Județean (CJ) Covasna, Tulit Attila, consideră că amânarea ședinței comune a CJ Covasna și Harghita, ce trebuia să aibă loc pe 2 august la Sfântu Gheorghe este rezultatul lipsei de organizare, transmite corespondentul Informatia. ro (AMOS News).

Tulit Attila a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că fracțiunea PCM din cadrul CJ Covasna nu a primit nici ordinea de zi și nici convocatorul ședinței comune a CJ Covasna și Harghita, drept pentru care PCM Covasna nu poate fi învinuit de amânarea ședinței. Prin urmare, PCM Covasna consideră că fie materialele ședinței nu există, fie acestea există și nu au fost transmise consilierilor județeni; în plus, cei din PCM sunt de părere că nici data de 2 august, aleasă pentru ședința comună, nu a fost tocmai inspirată, aceasta fiind o perioadă de concedii.

„Oricum, noi considerăm un gest foarte nepreietenos faptul că cei doi președinți ai CJ Covasna și respectiv CJ Harghita nu ne-au transmis materialele de ședință”, a explicat Tulit Attila.

Acesta a mai declarat că scrisoarea transmisă către CJ Harghita, prin care PCM Harghita refuză participarea la ședința comună dacă nu este luat ca organizator în cadrul Adunării generale a aleșilor din Ținutul Secuiesc, ce va avea loc pe 5 septembrie poate fi doar pretextul oficial al conducerilor CJ Covasna și Harghita cu privire la amânarea ședinței comune.

„În scrisoarea respectivă s-a spus că ar fi bine să se vorbească în cadrul ședinței comune și despre Adunarea respectivă. Dar chiar dacă fracțiunea PCM din Harghita a scris o asemenea scrisoare, ce vină avem noi, în Covasna...?”, a mai întrebat Tulit.

Președintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat joi că PCM Harghita a transmis faptul că nu va participa la ședința comună deoarece Marko Bela și Tokes Laszlo sunt de acord să permită participarea PCM în organizarea unor evenimente ale Ținutului Secuiesc.

„Noi, cele două consilii județene, avem majoritate largă și fără consilierii PCM, însă am condiderat important ca în ședința comună să fim prezenți cu toții. În consecință, deși tehnic puteam organiza ședința, am decis amânarea sa”, a mai precizat Tamas Sandor.

Pe ordinea de zi a ședinței comune a CJ Covasna și Harghita, ce ar fi trebuit să aibă loc duminică, la Sfântu Gheorghe, se aflau două proiecte, primul referitor la un program social comun între Covasna, Harghita și Mureș și al doilea referitor la o dare de seamă comună, privind proiectele câștigate și derulate împreună de către cele două județe.


Publicat de : Monica RIZEA
Data publicării: 31 Iul 2009 - 06:01
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=33753&titlu=PCM_Covasna_acuza_CJ_Covasna_si_Harghita_de_dezorganizare_in_privinta_sedintei_comune_a_celor_doua_judete