Udrea continua rafuiala cu comisia [1]

Ministrul Turismului i-a sfidat pe deputatii care o ancheteaza, preferand sa prezinte public dosarele ministerului

.Elena Udrea a prezentat 15 dosare privind campaniile derulate de ministerul sau, in cadrul evenimentului ?Ziua documentelor deschise?.
Udrea a pus pe masa din grupul parlamentar al deputatilor democrat-liberalilor 15 dosare privind campaniile derulate de minister in timpul mandatului sau. Documentele prezentate contineau detalii referitoare la campaniile organizate de minister, oferte de publicitate internationala si concertul lui Goran Bregovici.

Ministrul Turismului a sustinut ca acesta este un act de transparenta la minister, in conditiile in care, in prezent, ?dreptatea nu se mai face in Justitie, ci se voteaza in Parlament?. Democrat-liberala s-a folosit de prilej pentru a lansa un nou atac la adresa PSD si a PNL, care ?au ajuns sa decida ce este legal si corect?.

Invitatie la dans pentru comisia de ancheta

In timp ce era asteptata la Parlament pentru a prezenta informatiile din dosare, Elena Udrea le trimitea deputatilor din comisia de ancheta invitatii la dans pe muzica traditionala, din Rasnov, unde a semnat doua contracte de finantare europeana pentru dezvoltarea turismului.

Dupa ce a dansat ?Zarzarica, zarzarea? alaturi de un ansamblu de muzica populara, Elena Udrea le-a transmis membrilor comisiei de ancheta ca ar face mai mult bine daca ar promova turismul decat ceea ce fac in prezent. 

De altfel, deputatii care o ancheteaza nu au privit cu ochi buni ideea Elenei Udrea de a organiza ?Ziua documentelor deschise?. Social-democratul Nicolae Banicioiu, cel care conduce audierile in lipsa liberalului Ludovic Orban, a comentat ca demersul reprezinta doar ?o corespondenta interna a PDL?.

Prezentarea facuta de Elena Udrea a venit la cateva ore dupa finalizarea audierilor in comisia parlamentara care o ancheteaza. In fata deputatilor s-a prezentat Amalia Nastase, directorul firmei Eventures Concept Solution, care a organizat evenimentul de la Paris din 5 iunie pentru lansarea campaniei ?Romania, land of choice?.

Printre replicile acide servite parlamentarilor, Amalia Nastase a explicat ca firma sa a fost capabila sa organizeze intr-o singura zi evenimentul respectiv, chiar daca a aflat, la 3 iunie, ca este castigatoarea licitatiei.

Ii invit pe toti cei din comisia de ancheta sa danseze si ei pe muzica traditionala romaneasca. Pot face lucruri mai utile pentru turism decat cele pe care le fac acum!
Elena Udrea
ministrul Turismului

Placinta, la control

Si ministrul democrat-liberal al Tineretului, Sorina Placinta, va fi verificata de Comisia Juridica din Senat, care i-a solicitat ieri documente care sa dovedeasca faptul ca, in calitate de senator, nu s-a aflat in stare de incompatibilitate.

Placinta a declarat ca nu a consemnat in declaratia de avere pe 2008 statutul de actionar la firma Milcofil SA pentru ca a devenit actionar al acestei societati la 26 mai 2009, situatie pe care o va prezenta in declaratia de avere pe 2009.
Publicat de : ---
Data publicării: 26 Aug 2009 - 04:46
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=34063&titlu=Udrea_continua_rafuiala_cu_comisia