S-a interesat Predoiu de afacerile Daimler in Romania? [1]

Vicepresedintele Senatului Dan Voiculescu i-a adresat, marti, o scrisoare ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, in care ii cere sa comunice daca a solicitat oficial SUA informatii referitoare la afacerile Daimler AG in Romania

. Voiculescu arata, in scrisoare, ca, in cazul in care ministrul nu a solicitat aceste informatii, atunci se impune sa faca acest lucru de urgenta, pentru a indeparta orice suspiciune referitoare la implicarea autoritatilor romane in circuitul mitei care ar fi fost oferita de Daimler AG. Potrivit unui comunicat, solicitarea adresata de Voiculescu ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, are drept motivare faptul ca procurorul general adjunct al SUA si coordonator al anchetei in cazul Daimler, Gary G. Grindler, a raspuns solicitarii facute de acesta, in calitate de vicepresedinte al Senatului, privind furnizarea unor detalii referitoare la afacerile Daimler AG in Romania si i-a comunicat ca Departamentul de justitie al SUA poate oferi Romaniei toate informatiile de care dispune, insa este necesar ca acestea sa fie solicitate de catre Ministerul Justitiei roman. Voiculescu precizeaza ca, in urma sanctionarii concernului Daimler AG de catre Departamentul de Justitie al Statelor Unite ca urmare a mituirii unor oficiali guvernamentali din mai multe state, inclusiv din Europa, a solicitat Departamentului de Justitie al SUA sa-i transmita daca, in urma anchetei, a descoperit date incriminatorii privind tranzactiile desfasurate de Daimler in Romania, referitoare la achizitionarea, in anul 2007, de catre Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, a cateva sute de autobuze Mercedes. Romania se numara, alaturi de Coreea de Nord, Libia, Bulgaria sau Yemen, printre statele in care Daimler a oferit mita si cadouri unor oficiali pentru a-si asigura sprijinul acestora in vederea incheierii de contracte de vanzare de autovehicule cu autoritatile din tarile respective.
Publicat de : ---
Data publicării: 04 Aug 2010 - 05:52
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=36370&titlu=S_a_interesat_Predoiu_de_afacerile_Daimler_in_Romania?