Pelerinajul lui Boc la Cotroceni: cum s-a dus la Basescu sa ia remanierea. Ce solutie onorabila de exit are Adriean Videanu [1]

Pelerinajul lui Boc la Cotroceni: cum s-a dus la Basescu sa ia remanierea

. Ce solutie onorabila de exit are Adriean Videanu

Extrem de sensibil cu scurgerile de informatii, presedintele le-a impus liderilor PDL chemati la Presedintie sa-si tina gura pana miercuri

Premierul Emil Boc cauta solutii pentru o remaniere guvernamentala care sa împace si partidul, si Cotrocenii. Seful Executivului a avut, ieri, o zi de plimbare între Palatele Victoria si Cotroceni. Dimineata, i-a chemat la Guvern pe mai multi dintre liderii PDL, ministri si lideri parlamentari, printre care Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, dar si Roberta Anastase si Anca Boagiu. Conform unor surse participante la întalnire, ca si la sedinta Biroului Permanent National de luni seara, nici de data aceasta nu s-au rostit nume, discutiile învartindu-se în jurul procedurii: cum si cand sa ia Boc decizia remanierii, daca sa vina maine în fata parlamentarilor cu o lista de remaniabili sau sa-i asculte pe senatori si deputati si abia dupa aceea sa ia o decizie.

De la Palatul Victoria, Boc a plecat, împreuna cu ministrii sai si cu Roberta Anastase, asa cum a cerut presedintele Traian Basescu. De la aceasta întalnire nu a transpirat nimic, presedintele fiind extrem de sensibil la scurgerile de informatii si punandu-le în vedere acest lucru celor prezenti. De altfel, Basescu a fost deranjat si de faptul ca presa a aflat de întalnire, pe care seful statului ar fi vrut-o secreta. Acesta este si motivul pentru care participantii nu le-au raspuns la telefoane nici macar colegilor de partid.

De la Cotroceni, premierul Emil Boc s-a reîntors la Palatul Victoria, unde urma, aseara, sa aiba noi discutii cu lideri ai PDL despre remaniere.

Miza remanierii - spargerea tripletei BVB

La nivelul membrilor BPN, aseara se stia doar ca Basescu si-a exprimat preferinta pentru o remaniere mai extinsa, ca nu le-a impus nimic, dar ca va participa la reuniunea de azi cu parlamentarii în functie de decizia pe care o va lua la partid.

Pe langa numele deja vehiculate pentru remaniere - Mihail Seitan de la Munca, Gabriel Sandu de la Comunicatii si Mihai Dumitru de la Agricultura -, era înca în discutie ramanerea la Finante a lui Sebastian Vladescu. Sustinut puternic de Basescu, Vladescu este de-a dreptul urat de parlamentari, în primul rand pentru refuzul acestuia de a pune oameni de partid la Finantele locale si la Vami. Apoi, era în discutie si plecarea unuia dintre "greii" Adriean Videanu sau Radu Berceanu, vazuta de Basescu drept un semnal ca partidul vrea sa scape de oamenii cu problemele de imagine sau criticabili si ca vrea sa reînnoiasca garnitura guvernamentala. Surse din PDL spun ca Adriean Videanu ar putea sa plece din guvern si, drept compensatie, sa devina efectiv numarul al doilea în partid. Astfel, Boc ar urma sa fie presedinte doar cu numele al PDL si sa se ocupe de guvern, Videanu urmand sa fie de facto seful partidului.

Premierul Emil Boc este asteptat sa ia o decizie abia maine dupa amiaza, înaintea reuniunii BPN - Guvern - grupuri parlamentare.


Publicat de : ---
Data publicării: 01 Sep 2010 - 06:24
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=36516&titlu=Pelerinajul_lui_Boc_la_Cotroceni__cum_s_a_dus_la_Basescu_sa_ia_remanierea__Ce_solutie_onorabila_de_exit_are_Adriean_Videanu