UDMR inca nu agreeaza schimbarea lui Nastase [1]

Desi surse din coalitie ne-au declarat ca UDMR conditioneaza sustinerea schimbarii regulamentului celor doua camere ale Parlamentului de adoptarea Legii minoritatilor, Marko Bela spune ca nu e nici o legatura intre cele doua initiative.

Sustinerea schimbarii regulamentului Camerei Deputatilor nu este legata de adoptarea Legii minoritatilor in forma propusa de UDMR. Aceasta este pozitia oficiala a liderului Uniunii, Marko Bela. El a lasat totusi deschisa calea discutiilor si a negocierilor pe marginea ambelor initiative. „N-am convenit o solutie in ceea ce priveste schimbarea Regulamentului Camerei. Orice solutie este deschisa deocamdata“, crede Marko.

In ceea ce priveste Legea minoritatilor, el si-a exprimat speranta ca vor fi rezolvate diferendele de opinii cu cele doua ministere care nu si-au dat avizul asupra proiectului legislativ: Ministerul Justitiei si cel al Culturii. Legea va fi dezbatuta, probabil, in sedinta de joi a guvernului, in cazul in care va veni punctul de vedere al Comisiei de la Venetia si cel al comisarului pe problemele minoritatilor din cadrul OSCE.

Cu toate acestea, surse participante la intilnirea de luni a liderilor grupurilor PNL, PD, UDMR si minoritati din Camera Deputatilor ne-au declarat ca reprezentantul Uniunii, Marton Arpad, a conditionat votul pentru schimbarea regulamentului de adoptarea de catre guvern a proiectului de Lege a minoritatilor in forma propusa de UDMR.
Publicat de : Raul Balogh
Data publicării: 27 Apr 2005 - 07:52
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3700&titlu=UDMR_inca_nu_agreeaza_schimbarea_lui_Nastase