Primarul reales al unei comune din Gorj, incatusat in fata Parchetului [1]

Primarul reales al unei comune din Gorj, incatusat in fata Parchetului

Florin Pavel, primarul reales al comunei Pestisani, urmarit penal pentru fapte de coruptie comise in perioada 2008-2009, cu un prejudiciu de aproximativ un milion de euro, a fost retinut, astazi, de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj

.

Conform purtatorului de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, procuror Cristina Ciobanu, primarul Florin Pavel este cercetat pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, neglijenta in serviciu si luare de mita.

Cristina Ciobanu a precizat ca procurorul de caz va dispune, joi, daca primarul retinut pentru 24 de ore va fi prezentat instantei pentru emiterea unui mandat de arestare preventiva sau ancheta va continua cu acesta in libertate.

Florin Pavel a venit, miercuri dimineata, la audieri la Parchet, iar dupa aproape cinci ore a iesit incatusat din sediul institutiei.

Pavel a fost retinut la o saptamana dupa ce, din dispozitia procurorului de caz, politistii au mers la sediul Primariei Pestisani, de unde au ridicat mai multe documente referitoare la achizitiile facute in ultimii ani, cu valoare mai mare de 100.000 de lei.

Pavel declara atunci, pentru Mediafax, ca nu se considera vinovat, ci o victima a adversarilor sai politici din campania electorala, precizand ca inclusiv inainte de alegeri a avut tot felul de controale.

Florin Pavel a castigat al treilea mandat de primar, fiind reales cu 45 la suta din voturi.


Publicat de : ---
Data publicării: 21 Iun 2012 - 05:57
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=39560&titlu=Primarul_reales_al_unei_comune_din_Gorj__incatusat_in_fata_Parchetului