Amendamentele USL privind referendumul in doua zile si eliminarea pragului electoral, respinse de senatorii juristi [1]

Autor: C

. S.

Amendamentele USL care prevedeau eliminarea pragului electoral de 50 % plus unu din total cetatenilor inscrisi pe listele de vot si organizarea referendumului pe durata a doua zile au fost respinse, marti, de Comisia Juridica din Senat.

Toni Grebla

“S-au propus cateva amendamente la textul Ordonantei de Urgenta a Guvernului care modifica Legea privind organizarea si desfasurarea referendumului. (…) Au fost facute amendamente in sensul ca referendumul sa se desfasoare pe parcursul a doua zile – sambata si respectiv duminica. Propunerea a fost respinsa de majoritatea membrilor Comisiei juridice. De asemenea, s-a facut propunerea ca acel celebru prag electoral, 50 plus unu din totalul alegatorilor inscrisi in listele electorale, sa fie eliminat. Si, la vot, aceasta propune a cazut “, a declarat presedintele Comisiei Juridice din Senat.

Grebla a precizat ca, miercuri, in plenul Senatului va fi inaintat raportul Comisiei juridice cu amendamentele admise. “Va fi o anexa separata cu amendamentele respinse, colegii avand posibilitatea sa le sustina maine in Plen inclusiv aceste amendamente, plenul fiind suveran sa hotarasca”, a adaugat Grebla.


Publicat de : ---
Data publicării: 18 Iul 2012 - 06:07
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=39744&titlu=Amendamentele_USL_privind_referendumul_in_doua_zile_si_eliminarea_pragului_electoral__respinse_de_senatorii_juristi